Wanneer wordt een psycholoog vergoed?

  0
  212
  Alle vragenCategory: PsycholoogWanneer wordt een psycholoog vergoed?
  gast Staff asked 4 months ago
  Een psycholoog houdt zich bezig met de geestelijke gezondheid van mensen. Soms kunnen gesprekken bij de psycholoog heel duur uitkomen. In welke gevallen wordt dit vergoed. Wanneer wordt een psycholoog vergoed?
  2 Answers
  Samantha answered 4 months ago

  De meeste psychologen worden vergoed door verzekeringsmaatschappijen. De manier waarop de vergoeding werkt, is dat de psycholoog de verzekeringsmaatschappij een rekening stuurt, waarna de verzekeringsmaatschappij een deel van de rekening betaalt. De psycholoog factureert vervolgens het resterende bedrag aan de patiënt.

  De hoogte van de vergoeding hangt af van het soort verzekeringspolis en van het contract van de psycholoog met de verzekeringsmaatschappij. Sommige psychologen accepteren geen verzekering en rekenen in plaats daarvan een vast tarief voor hun diensten.

  Florance answered 4 months ago

  Een psycholoog wordt door de meeste verzekeringsmaatschappijen vergoed wanneer hij diensten verleent aan patiënten met een gediagnosticeerde geestelijke gezondheidstoestand. De psycholoog moet waarschijnlijk een diagnosecode opgeven om de kosten vergoed te krijgen.