wanneer syndroom van down zichtbaar

  0
  226
  Alle vragenCategorie: syndromenwanneer syndroom van down zichtbaar
  gast Staf asked 1 maand ago

  wanneer syndroom van down zichtbaar

  3 Antwoorden
  Latifah answered 4 weken ago

  Volgens de Mayo Clinic wordt het syndroom van Down meestal ontdekt tijdens de zwangerschap. Het kan echter ook prenataal worden gediagnosticeerd door middel van genetische testen of na de geboorte van de baby door middel van een lichamelijk onderzoek

  Enkele veel voorkomende fysieke kenmerken van het Down syndroom zijn

  -Een vlak gezichtsprofiel

  -Amandelvormige ogen die schuin naar boven staan

  -Kleine oren

  -Een korte nek

  -Overtollige huid op de handpalmen en voetzolen

  -(Bij pasgeborenen) Een diepe groef in het midden van de handpalm

  sommige kinderen met het Down-syndroom worden echter geboren met andere medische aandoeningen, zoals hartafwijkingen of darmproblemen.

  Wilma answered 4 weken ago

  Het syndroom van Down is een genetische aandoening die leidt tot een verstandelijke handicap, lichamelijke afwijkingen en een hoger risico op bepaalde ziekten. Het wordt veroorzaakt door een extra kopie van chromosoom 21. Dit extra chromosoom verandert het verloop van de ontwikkeling, wat leidt tot de karakteristieke kenmerken van het syndroom van Down.

  Francis answered 3 weken ago

  Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat elk individu met het Down-syndroom anders is en verschillende symptomen en kenmerken zal vertonen. In het algemeen zijn de uiterlijke kenmerken van Downsyndroom echter vaak al bij de geboorte zichtbaar of worden ze steeds duidelijker naarmate het kind ouder wordt. De meest voorkomende gelaatskenmerken zijn amandelvormige ogen, een kleine neus en een tong die de neiging heeft uit de mond te steken. Mensen met het syndroom van Down kunnen ook een lager dan gemiddelde spierspanning hebben, wat kan leiden tot slappe ledematen en overdreven bewegingen. Als ze ouder worden, kunnen mensen met het syndroom van Down cognitieve achterstanden oplopen en langzamer leren dan hun leeftijdsgenoten. Met vroegtijdige interventie en ondersteunende diensten kunnen veel mensen met het syndroom van Down echter een gelukkig en bevredigend leven leiden.