Wanneer spreekt men van psycholoog of psychiater?

  0
  360
  Alle vragenCategorie: PsycholoogWanneer spreekt men van psycholoog of psychiater?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Een psycholoog en een psychiater kunnen hulp bieden als je nood hebt aan geestelijke of emotionele begeleiding. Maar wat is het verschil tussen beiden.   Wanneer spreekt men van psycholoog of psychiater?
  2 Antwoorden
  Hendry answered 1 jaar ago

  Psycholoog is de term die gebruikt wordt voor een professional die gepromoveerd is in de psychologie. Een psychiater is een arts die gespecialiseerd is in geestelijke gezondheid en een aanvullende opleiding heeft genoten in het diagnosticeren en behandelen van geestelijke ziekten. De meeste psychiaters schrijven ook medicijnen voor.

  Jonathan answered 1 jaar ago

  Het hangt ervan af naar welk type professional in de geestelijke gezondheidszorg u verwijst. Over het algemeen is een psycholoog iemand met een doctorstitel in de psychologie, terwijl een psychiater iemand is die een medische opleiding heeft gevolgd en zich heeft gespecialiseerd in de psychiatrie (de tak van de geneeskunde die zich bezighoudt met de diagnose en behandeling van geestelijke stoornissen).

  Er zijn echter ook andere soorten professionals in de geestelijke gezondheidszorg die andere titels kunnen hebben (zoals raadgever of therapeut), maar die toch een vergelijkbare opleiding en deskundigheid hebben. Het hangt dus echt af van de specifieke persoon waarnaar u vraagt.