Wanneer spreekt men van een hersenbloeding?

  0
  185
  Alle vragenCategorie: aandoeningenWanneer spreekt men van een hersenbloeding?
  gast Staf asked 3 weken ago

  Wanneer spreekt men van een hersenbloeding?

  3 Antwoorden
  Elain answered 2 weken ago

  Een hersenbloeding is een beroerte veroorzaakt door een bloeding in of rond de hersenen. Het kan gaan om een intracerebrale bloeding (bloeding in de hersenen) of een extracerebrale bloeding (bloeding buiten de hersenen). De symptomen variëren afhankelijk van het getroffen deel van de hersenen, maar kunnen bestaan uit plotselinge hoofdpijn, misselijkheid en braken, verwarring, toevallen of bewustzijnsverlies.

  Hersenbloedingen kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder hoofdletsel, hoge bloeddruk, genetische aandoeningen en bloedstollingsproblemen.

  Hans answered 3 dagen ago

  Een hersenbloeding, of bloedende beroerte, is een type beroerte die optreedt wanneer een slagader in de hersenen bloed lekt. Een bloeding komt minder vaak voor dan een ischemische beroerte, die wordt veroorzaakt door een bloedstolsel. Ze zijn echter wel dodelijker.

  Symptomen van een hersenbloeding zijn hoofdpijn, misselijkheid en braken, verwarring, toevallen en bewustzijnsverlies. Als u een van deze symptomen ervaart, zoek dan onmiddellijk spoedeisende medische hulp.

  Elain answered 3 dagen ago

  Een hersenbloeding is een soort beroerte die wordt veroorzaakt door een bloeding in de hersenen. Dit kan het gevolg zijn van het barsten van een aneurysma, een tumor of een trauma aan het hoofd. De symptomen zijn onder meer hoofdpijn, braken, toevallen en veranderingen in de geestelijke toestand. Als u vermoedt dat iemand een hersenbloeding heeft, is het belangrijk onmiddellijk 112 te bellen.