Wanneer ontstond mindfulness?

  0
  738
  Alle vragenCategory: MeditatieWanneer ontstond mindfulness?
  gast Staff asked 9 months ago
  Bij mindfulness concentreer je je op het heden. Veel mensen doen aan mindfulness omdat het ook helpt tegen stress en spanning. Maar wanneer is dit ontstaan. Wanneer ontstond mindfulness?
  2 Answers
  Mees answered 9 months ago

  Mindfulness ontstond als beweging in het begin van de jaren zeventig, toen Jon Kabat-Zinn het opnam in zijn werk aan de Universiteit van Massachusetts Medical Center. De concepten waaruit mindfulness is opgebouwd, bestaan echter al eeuwen.

  Rachel answered 9 months ago

  Het begrip mindfulness vindt zijn oorsprong in de Oosterse filosofische traditie, en in het bijzonder in de leer van het Boeddhisme. De term "mindfulness" komt voor het eerst voor in de Pali Canon, de vroegste bewaard gebleven neerslag van de boeddhistische leer, die dateert uit de 1e eeuw voor Christus. In het boeddhisme wordt mindfulness beschouwd als een essentieel element van het pad naar verlichting, en wordt het gedefinieerd als een toestand van bewust zijn van en aandacht hebben voor de eigen gedachten, gevoelens en omgeving.

  De beoefening van mindfulness is in de afgelopen jaren aangepast en gepopulariseerd door westerlingen die geïnteresseerd zijn in de voordelen ervan voor de geestelijke gezondheid en het welzijn.