Wanneer ontstaat ADD?

  0
  533
  Alle vragenCategorie: stoornisWanneer ontstaat ADD?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  ADD is een stoornis waarbij een persoon moeite heeft met aandacht en concentratie. Kan dit gedrag zich ontwikkelen of is het een aangeboren.   Wanneer ontstaat ADD?
  5 Antwoorden
  Delores answered 2 jaar ago

  Attention Deficit Disorder (ADD) kan zich op elk moment tijdens de kindertijd of adolescentie ontwikkelen, hoewel de diagnose meestal wordt gesteld bij kinderen tussen 6 en 12 jaar. Er is geen vaste leeftijdsgrens voor het ontstaan van ADD, omdat het van persoon tot persoon kan verschillen. Sommige mensen vertonen geen tekenen van ADD tot ze volwassen zijn, terwijl anderen de symptomen al in hun kindertijd of vroege jeugd kunnen ervaren.

  Hans answered 2 jaar ago

  Attention Deficit Disorder (ADD) kan zich ontwikkelen tijdens de kindertijd of de adolescentie. Naar schatting heeft ongeveer 5% van de kinderen in de Verenigde Staten ADD. In ongeveer 60% van de gevallen blijft de stoornis bestaan tot de volwassenheid.

  Symptomen van ADD zijn meestal problemen met concentratie, hyperactiviteit en impulsiviteit. Sommige mensen hebben ook emotionele problemen, zoals angst en depressie. Er is niet één oorzaak van ADD, maar men denkt dat het veroorzaakt wordt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. De behandeling bestaat meestal uit medicatie en gedragstherapie.

  Jane answered 2 jaar ago

  ADD ontwikkelt zich in de vroege kindertijd. De gemiddelde leeftijd waarop de diagnose wordt gesteld is 7 jaar, maar de diagnose kan al vanaf 4 jaar worden gesteld.

  Er is niet één oorzaak van ADD, maar men denkt dat het wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Factoren die het risico op het ontwikkelen van ADD kunnen verhogen zijn blootstelling aan lood of andere giftige stoffen, vroeggeboorte en een laag geboortegewicht.

  Max answered 2 jaar ago

  Het kan zich op elk moment tijdens de kindertijd of zelfs op volwassen leeftijd ontwikkelen. Attention Deficit Disorder (ADD) is een aandoening die wordt gekenmerkt door problemen met concentratie, hyperactiviteit en impulsiviteit.

  Er is niet één oorzaak voor ADD, maar er wordt aangenomen dat het wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Enkele van de meest voorkomende risicofactoren voor ADD zijn blootstelling aan lood of andere giftige stoffen, vroeggeboorte en een laag geboortegewicht.

  ADD kan vaak worden verward met andere stoornissen zoals ADHD, OCD of bipolaire stoornis. Er zijn echter een aantal belangrijke verschillen tussen ADD en deze andere stoornissen die kunnen helpen om ze van elkaar te onderscheiden.

  Thomas answered 2 jaar ago

  ADD kan zich ontwikkelen bij mensen van elke leeftijd. De diagnose wordt echter meestal gesteld bij kinderen en adolescenten. Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen tot de ontwikkeling van ADHD, waaronder genetica, blootstelling aan omgevingsfactoren en vroege levenservaringen.