Wanneer kun je testen op syndroom van Down?

  0
  481
  Alle vragenCategorie: syndromenWanneer kun je testen op syndroom van Down?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Het Down syndroom is een aangeboren aandoening. Maar gelukkig kun je je laten testen voor dit syndroom. Wanneer kun je testen op syndroom van Down?
  2 Antwoorden
  Jozua answered 2 jaar ago

  Het syndroom van Down kan al in de 10e week van de zwangerschap worden opgespoord met prenatale screeningtests. Deze tests omvatten een bloedonderzoek en een echografie. Als uit de screeningstests blijkt dat er een kans is dat de foetus het syndroom van Down heeft, wordt een diagnostische test zoals een vruchtwaterpunctie gedaan om te bepalen of de baby het syndroom van Down heeft.

  Priscilla answered 2 jaar ago

  Het syndroom van Down kan al na 10 weken zwangerschap van een vrouw worden opgespoord met prenatale screeningtests. De meest gebruikelijke screeningstest is de gecombineerde screening in het eerste trimester, die de resultaten van een bloedtest en een echografie combineert.

  Als de screeningstest een verhoogd risico op Downsyndroom aantoont, wordt een diagnostische test zoals een vlokkentest (CVS) of vruchtwaterpunctie aangeboden om te bepalen of de baby de aandoening heeft.