Wanneer kun je een depressie test afnemen?

  0
  350
  Alle vragenCategorie: stoornisWanneer kun je een depressie test afnemen?
  gast Staf asked 2 jaar ago
    Wanneer kun je een depressie test afnemen?
  2 Antwoorden
  Jochem answered 2 jaar ago

  Paniekaanvallen, gevoelens van leegte of waardeloosheid, verstoorde slaap en veranderingen in de eetlust die twee weken of langer aanhouden, kunnen wijzen op een depressie. Een depressietest kan worden gedaan als u denkt dat u met deze symptomen kampt.

  Er zijn veel verschillende soorten depressietests online beschikbaar, en de meeste zijn gratis af te nemen. De meest voorkomende depressietest is een zelfbeoordelingsquiz waarin een reeks vragen wordt gesteld over uw stemming, gedachten en gedrag. Er zijn ook veel online bronnen die u kunnen helpen een therapeut te vinden als u denkt er een nodig te hebben.

  Hendry answered 2 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want er zijn veel verschillende soorten depressietests. Sommige tests zijn bedoeld voor algemene screening, terwijl andere specifieker zijn en kunnen worden gebruikt om een bepaalde vorm van depressie te diagnosticeren.

  Over het algemeen kunnen de meeste tests op elk moment worden gedaan, hoewel het meestal het beste is om ze te doen wanneer u zich relatief rustig en stabiel voelt. Als u zich bijzonder angstig of overstuur voelt wanneer u de test doet, kan de test niet nauwkeurig zijn. Het is ook belangrijk op te merken dat de resultaten van depressietests altijd met een zorgverlener moeten worden besproken voordat beslissingen over behandeling worden genomen.