Wanneer is iemand met dementie dood?

  0
  460
  Alle vragenCategorie: DementieWanneer is iemand met dementie dood?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Dementie is een ziekte dat niet te genezen is, maar just toeneemt. In het laatste stadium van dementie heeft iemand continue verzorging nodig.     Wanneer is iemand met dementie dood?
  2 Antwoorden
  Famke answered 2 jaar ago

  Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Dementie kan worden veroorzaakt door veel verschillende ziekten, en elke ziekte heeft zijn eigen unieke patroon van symptomen en verloop. In het algemeen worden mensen met dementie echter als dood beschouwd wanneer zij een punt bereiken waarop zij niet langer kunnen communiceren met de wereld om hen heen en hun lichaam ophoudt te functioneren. Dit kan betekenen dat zij niet meer zelfstandig kunnen ademen of niet meer reageren op externe prikkels. Uiteindelijk is het aan de arts en de familieleden om te beslissen wanneer iemand met dementie als klinisch dood wordt beschouwd.

  Evelien answered 2 jaar ago

  Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Dementie kan een zeer lang en langzaam proces zijn, en mensen kunnen vele jaren met dementie leven. In sommige gevallen kunnen mensen met dementie uiteindelijk in coma raken en sterven. In andere gevallen kunnen mensen met dementie tot het einde toe bij bewustzijn blijven. Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag. Elk geval is uniek.