Wanneer is DNA onbekend?

  0
  443
  Alle vragenCategorie: DNAWanneer is DNA onbekend?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Een DNA onderzoek kan veel zekerheid bieden als je op zoek bent naar bloedverwanten. Ieder mens heeft namelijk DNA. Maar soms kan het ook voorkomen dat DNA onbekend is. Wanneer is DNA onbekend?
  2 Antwoorden
  James answered 1 jaar ago

  DNA is onbekend toen de sequentiebepaling van het menselijk genoom in 2003 werd voltooid en wetenschappers ontdekten dat de mens slechts ongeveer 20.000 genen heeft, wat aanzienlijk minder is dan wat eerder werd geschat. Dit betekent dat de meeste eigenschappen worden bepaald door omgeving, levensstijl en epigenetica (d.w.z. hoe een gen tot uiting komt).

  Sindsdien hebben wetenschappers ontdekt dat het menselijk genoom in feite veel complexer is dan aanvankelijk werd gedacht en dat er veel gebieden van het genoom zijn die de genexpressie regelen. Met andere woorden, niet alleen de volgorde van het DNA bepaalt of een gen wordt in- of uitgeschakeld, maar ook de omgeving. Zo kan een bepaald DNA-gebied worden in- of uitgeschakeld op basis van omgevingsfactoren zoals blootstelling aan stress..

  Jozua answered 1 jaar ago

  Als het niet gesequenced is.

  Sequencen van DNA betekent het aflezen van de volgorde van de nucleotiden (A, T, C, G) in een bepaald stuk DNA. De technologie bestaat al meer dan 30 jaar en is de laatste jaren veel goedkoper en sneller geworden, zodat nu bijna alle genomen (het volledige genetische materiaal van een organisme) kunnen worden gesequenced. Dit betekent dat wanneer een monster van een mens of dier wordt genomen, het DNA kan worden gelezen en de volgorde ervan kan worden bepaald. Met deze informatie kunnen biologen de genen van een organisme en hun functie bepalen.