Wanneer HELLP-syndroom?

  0
  468
  Alle vragenCategorie: syndromenWanneer HELLP-syndroom?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Het HELLP-syndroom staat voor Hemolyse, Elevated Liver enzymes en Low Platelets. Dit betekent dat er sprake is van een verhoogde afbraak van rode bloedcellen en een gestoorde leverfunctie.
  Wanneer HELLP-syndroom?
  4 Antwoorden
  Jochem answered 1 jaar ago

  HELLP-syndroom staat voor Hemolyse, verhoogde leverenzymen en laag aantal bloedplaatjes. Het doet zich meestal voor tijdens het derde trimester van de zwangerschap als gevolg van ernstige zwangerschapsvergiftiging.

  Veel voorkomende symptomen zijn: hoofdpijn, wazig zien, pijn in de bovenbuik, misselijkheid/overgeven, en veranderingen in de huidskleur (vooral handpalmen en voetzolen).

  Als u een van deze symptomen ervaart tijdens uw zwangerschap, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.

  Evie answered 1 jaar ago

  Het HELLP-syndroom is een levensbedreigende zwangerschapscomplicatie die meestal optreedt in de latere stadia van de zwangerschap. Het staat voor Hemolyse (het afbreken van rode bloedcellen), Verhoogde leverenzymen en Laag aantal bloedplaatjes.

  Tamieke answered 1 jaar ago

  Het HELLP-syndroom is een levensbedreigende zwangerschapscomplicatie die voorkomt bij ongeveer 1 op de 1000 zwangerschappen. Het staat voor "hemolyse, verhoogde leverenzymen en laag aantal bloedplaatjes" en wordt veroorzaakt door ontsteking en schade aan de bloedvaten van de moeder. Symptomen zijn misselijkheid, braken, buikpijn, hoofdpijn, pijn op de borst, kortademigheid, snelle hartslag en overmatige zwelling.

  Zonder behandeling kan het HELLP-syndroom leiden tot ernstige gezondheidsproblemen voor moeder en kind, waaronder leverfalen, toevallen, coma en zelfs de dood. Met een tijdige diagnose en behandeling herstellen de meeste vrouwen echter volledig. De behandeling bestaat meestal uit bedrust, medicijnen om de bloeddruk en de aanvalsactiviteit onder controle te houden, intraveneuze vloeistoffen..

  Evelien answered 1 jaar ago

  Het HELLP-syndroom is een levensbedreigende ziekte die tijdens de zwangerschap kan optreden. Het staat voor h emolysis, e levated liver enzymes, en l ow platelet count.

  Symptomen zijn pijn in de rechter bovenbuik, misselijkheid, braken, hoofdpijn en veranderingen in het gezichtsvermogen. Een laag aantal bloedplaatjes kan leiden tot blauwe plekken en bloedingen.

  Het HELLP-syndroom wordt meestal veroorzaakt door problemen met de placenta, zoals placenta-abruptie (de placenta scheidt van de baarmoederwand vóór de bevalling) of placenta previa (de placenta ligt laag in de baarmoeder en bedekt geheel of gedeeltelijk de opening van de baarmoederhals).