Wanneer equalizer?

  0
  374
  Alle vragenCategorie: EqualizerWanneer equalizer?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Ik heb onlangs een artikel gelezen over een equalizer. Zou ik meer uitleg kunnen krijgen hierover en wanneer dit toegepast wordt. Wanneer equalizer?
  2 Antwoorden
  Delores answered 1 jaar ago

  Egalisatie vindt plaats wanneer de geluidsgolven die door een luidspreker worden uitgezonden, in amplitude (volume) en frequentie worden geëvenaard door een andere luidspreker. Hierdoor ontstaat een gebalanceerd, of geëgaliseerd, geluidsveld.

  Een reden waarom u uw audiosysteem zou willen egaliseren is dat verschillende luidsprekers verschillende frequenties kunnen produceren, en deze frequenties kunnen meer of minder versterkt worden dan andere, afhankelijk van het merk en model van de luidspreker. Met andere woorden, sommige luidsprekers kunnen bij bepaalde frequenties luider zijn dan andere, waardoor een ongelijk geluidsveld kan ontstaan.

  Met een equalizer kunt u de niveaus van de verschillende frequenties aanpassen, zodat ze allemaal even luid en intens zijn. Dit zorgt voor een evenwichtiger en aangenamer geluidsbeeld in uw luisteromgeving.

  Hendrik answered 1 jaar ago

  De term "equalizer" wordt in de muziek op verschillende manieren gebruikt, maar verwijst meestal naar een apparaat of programma waarmee de gebruiker de niveaus van verschillende frequenties in een geluidsopname kan aanpassen. Dit kan gedaan worden om de algemene geluidskwaliteit te verbeteren, of om gebreken in de originele opname te compenseren.

  Sommige mensen gebruiken de term "equalizer" ook voor elk audiobewerkingsprogramma waarmee je de toon of het geluid van een opname kunt veranderen. U kunt bijvoorbeeld een equalizer gebruiken om een zangspoor agressiever of krachtiger te laten klinken, of om het geluid van een akoestische gitaar te verzachten.