Wanneer cardioversie?

  0
  530
  Alle vragenCategorie: aandoeningenWanneer cardioversie?
  gast Staf asked 1 jaar ago

  Wanneer cardioversie?

  5 Antwoorden
  Luuk answered 1 jaar ago

  Cardioversie is een behandeling om het regelmatige ritme van het hart te herstellen. Het wordt gebruikt voor de behandeling van ritmestoornissen, dat zijn problemen met het hartritme.

  Cardioversie kan worden uitgevoerd met medicijnen of elektriciteit. De meest gebruikelijke manier om cardioversie uit te voeren is met elektriciteit. Dit wordt elektrische cardioversie genoemd. U krijgt eerst een medicijn om u te helpen ontspannen. Daarna geeft uw arts u een elektrische schok via uw borstkas. Deze schok zorgt er hopelijk voor dat uw hart weer regelmatig gaat kloppen.

  Hans answered 1 jaar ago

  Cardioversie is een medische procedure waarbij elektrische stroom of medicijnen worden gebruikt om het ritme van een abnormale hartslag te resetten.

  Het wordt meestal gebruikt om patiënten met atriumfibrillatie, atriumflutter of andere ritmestoornissen te behandelen. Cardioversie kan worden uitgevoerd door middel van gesynchroniseerde elektrische cardioversie, waarbij schokken snel na elkaar worden toegediend, of niet-gesynchroniseerde cardioversie, waarbij schokken één voor één worden toegediend.

  Priscilla answered 1 jaar ago

  Cardioversie is een behandeling voor ritmestoornissen, dat zijn abnormale hartritmes. Hartritmestoornissen kunnen ervoor zorgen dat het hart te snel, te langzaam of onregelmatig slaat. Cardioversie gebruikt elektrische schokken om het hartritme te normaliseren.

  Cardioversie kan poliklinisch worden uitgevoerd in een dokterspraktijk of kliniek. Of het kan worden gedaan als onderdeel van een ziekenhuisopname. U krijgt waarschijnlijk algehele anesthesie zodat u de schokgolven niet voelt.

  Adam answered 1 jaar ago

  In het algemeen is cardioversie geïndiceerd voor patiënten met terugkerend atriumfibrilleren (AF) of atriumflutter. Er zijn echter enkele uitzonderingen.

  Zo is cardioversie misschien niet nodig bij mensen met paroxysmaal AF (d.w.z. mensen met infrequente episodes die vanzelf ophouden). Bovendien hebben sommige mensen met persistent AF geen cardioversie nodig als ze hun ritme goed verdragen en een laag risico op een beroerte hebben.

  Elain answered 1 jaar ago

  Cardioversie is een medische procedure waarbij elektrische stroompjes worden gebruikt om een regelmatig hartritme te herstellen bij mensen met een abnormaal hartritme, zoals boezemfibrilleren. Het doel van cardioversie is het hart van een abnormaal ritme terug te brengen naar een normaal sinusritme.

  Cardioversie kan worden uitgevoerd als een poliklinische procedure of als onderdeel van uw verblijf in het ziekenhuis. Over het algemeen is cardioversie veilig en effectief.