Waarom therapie niet werkt

  0
  520
  Alle vragenCategorie: therapieWaarom therapie niet werkt
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Onder therapie bestaat men een behandelwijze dat geschikt is voor mensen met zowel een geestelijke als fysieke aandoening. Het kan weleens voorkomen dat therapie niet werkt bij een persoon. Waardoor kan dit komen? Waarom therapie niet werkt
  4 Antwoorden
  Delores answered 2 jaar ago

  Het is niet dat therapie niet werkt, het is dat mensen de therapie vaak te snel opgeven.

  Therapie kan een moeilijk proces zijn, maar het is de moeite waard om vol te houden als u hoopt uw geestelijke gezondheid te verbeteren. Vaak zijn de eerste paar sessies gewijd aan het opbouwen van een therapeutische relatie tussen de cliënt en de therapeut, en het opbouwen van vertrouwen. Daarna zal de therapeut beginnen met het aanbieden van suggesties voor verandering.

  Het is belangrijk om te onthouden dat therapie een gezamenlijke inspanning is. Je moet bereid zijn er werk van te maken als je resultaten wilt zien. En soms gaat de vooruitgang langzaam. Raak niet ontmoedigd als je niet het gevoel hebt dat het meteen beter gaat. Hou vol en heb geduld.

  Lucas answered 2 jaar ago

  Er zijn een aantal redenen waarom therapie voor sommige mensen niet werkt. Eén reden kan zijn dat de persoon niet bereid is zijn gedrag te veranderen. Een andere reden kan zijn dat de persoon zich niet op zijn gemak voelt om zich open te stellen en zijn persoonlijke gedachten en gevoelens met een vreemde te delen.

  Een andere mogelijkheid is dat de therapeut niet goed bij de persoon past. De relatie tussen therapeut en cliënt is belangrijk, en als die niet werkt, is de therapie waarschijnlijk niet effectief. Ten slotte kan therapie niet werken als de persoon niet genoeg moeite doet of zich niet volledig inzet om zijn gedrag te veranderen.

  Lies answered 2 jaar ago

  Er zijn een aantal redenen waarom therapie niet werkt, maar een van de meest voorkomende is dat de therapeut en de cliënt niet goed bij elkaar passen. Een andere reden waarom therapie niet werkt, is als de cliënt niet openstaat voor verandering of de problemen die hem in therapie brachten niet wil aanpakken. En tot slot, soms levert therapie geen resultaten op omdat het tijd kost voordat verandering optreedt. Het is belangrijk om geduldig te zijn en therapie een kans te geven voordat je opgeeft.

  Vanessa answered 1 jaar ago

  Het probleem met therapie is dat het probeert te veranderen wie je bent als persoon. Het wil dat je je ware gevoelens ontkent en je voordoet als iemand anders. Maar dat is voor de meeste mensen onmogelijk, omdat dat niet echt is wie ze zijn.

  Mensen voelen zich meestal aangetrokken tot therapie omdat ze niet gelukkig zijn met hun leven en willen veranderen. Maar het probleem is dat jezelf veranderen erg moeilijk is en dat het veel gemakkelijker is om de schuld van je problemen te geven aan je ouders of je ex-vriend of wie dan ook. Therapie moedigt dit soort denken aan, en daarom werkt het vaak niet.