Waarom smeren dementen met ontlasting?

  0
  1940
  Alle vragenCategorie: DementieWaarom smeren dementen met ontlasting?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Het komt vaak voor dat dementen gaan smeren met hun ontlasting. Van waar komt dit gedrag en waarom doen zij het? Waarom smeren dementen met ontlasting?
  2 Antwoorden
  Unice answered 2 jaar ago

  Er kunnen een paar redenen zijn waarom dementen smeren met uitwerpselen. Eén mogelijkheid is dat ze het doen om hun huid te beschermen tegen schade. Uitwerpselen zitten vol bacteriën, en zich bedekken met uitwerpselen zou dementans kunnen helpen beschermen tegen infectie.

  Een andere mogelijkheid is dat dementen uitwerpselen gebruiken om met elkaar te communiceren. Uitwerpselen bevatten veel informatie over het individu dat ze heeft geproduceerd, en door zichzelf op te likken of uitwerpselen op te smeren kunnen dementanen elkaar berichten sturen over bijvoorbeeld de beschikbaarheid van voedsel, gevaar of sociale status.

  Wilma answered 2 jaar ago

  Het is niet precies duidelijk waarom dementen smeren met uitwerpselen, maar het is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat uitwerpselen veel bacteriën bevatten, waar dementen zich om een onbekende reden toe aangetrokken kunnen voelen.

  Sommige deskundigen geloven dat dementanen uitwerpselen gebruiken om zich te beschermen tegen roofdieren, omdat de geur van uitwerpselen vaak vrij sterk is en vermoedelijk potentiële roofdieren zou afschrikken. Anderen denken dat dementen uitwerpselen gebruiken om voedingsstoffen uit hun omgeving op te nemen, aangezien uitwerpselen veel mineralen en andere voedingsstoffen bevatten.