Waarom is dementie toegenomen?

  0
  474
  Alle vragenCategorie: DementieWaarom is dementie toegenomen?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Ik heb onlangs een artikel gelezen waarin stond dat dementie is toegenomen. Dementie is een progressieve ziekte en naarmate men ouder wordt kan dit toenemen. Maar hoe komt dat?   Waarom is dementie toegenomen?
  4 Antwoorden
  Francis answered 2 jaar ago

  Er zijn een paar redenen waarom dementie is toegenomen. De eerste reden is dat naarmate de bevolking ouder wordt, er meer mensen het risico lopen dementie te krijgen. Daarnaast zijn artsen nu beter in staat om de diagnose dementie te stellen, zodat meer gevallen van dementie worden vastgesteld. Ten slotte is het onderzoek naar dementie verbeterd, zodat wetenschappers een beter inzicht hebben in de ziekte en de behandeling ervan.

  Caroline answered 2 jaar ago

  Er zijn een paar redenen waarom dementie is toegenomen. Eén reden is dat de bevolking vergrijst, en met het ouder worden neemt het risico op dementie toe. Een andere reden is dat er de laatste jaren meer gevallen van de ziekte van Alzheimer zijn vastgesteld. En ten slotte kunnen verbeteringen in de diagnosemethoden een rol spelen bij de toename van het aantal gemelde gevallen van dementie.

  Elain answered 2 jaar ago

  Dementie neemt toe omdat de gemiddelde levensduur toeneemt. Naarmate meer mensen ouder worden, neemt ook de incidentie van dementie toe. Daarnaast zijn er andere factoren die het risico op dementie kunnen verhogen, zoals overgewicht en diabetes.

  David answered 2 jaar ago

  Er zijn een aantal redenen waarom dementie is toegenomen.