Waar wonen mensen met syndroom van Down?

  0
  307
  Alle vragenCategorie: syndromenWaar wonen mensen met syndroom van Down?
  gast Staf asked 9 maanden ago
  Het syndroom van Down is een aangeboren aandoening. Mensen met dit syndroom hebben een lichte verstandelijke handicap.   Waar wonen mensen met syndroom van Down?
  3 Antwoorden
  Thomas answered 9 maanden ago

  In bijna elk land ter wereld wonen mensen met het syndroom van Down. Er is niet één antwoord op deze vraag, want mensen met Downsyndroom wonen overal.

  Chantal answered 9 maanden ago

  Mensen met het syndroom van Down leven in alle delen van de wereld. Downsyndroom komt voor bij mensen van alle rassen en etniciteiten. Er is niet één "typische" Downsyndroomgemeenschap. Sommige mensen met Downsyndroom wonen bij hun familie, terwijl anderen in groepshuizen of andere woonvormen wonen. Sommige mensen met Downsyndroom gaan naar school, werken of nemen deel aan andere activiteiten in hun gemeenschap.

  Bert answered 9 maanden ago

  Veel mensen met het syndroom van Down leven nu tot hun zestigste en zeventigste, dankzij betere gezondheidszorg. Ze kunnen bijna overal wonen, afhankelijk van de mate van ondersteuning die ze nodig hebben. Sommige mensen met Downsyndroom wonen bij hun familie, anderen wonen in groepshuizen en weer anderen wonen in begeleid wonen.