Waar valt mindfulness onder?

  0
  602
  Alle vragenCategorie: MeditatieWaar valt mindfulness onder?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Mindfulness betekent je volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Waar valt mindfulness onder?
  2 Antwoorden
  Elain answered 2 jaar ago

  Mindfulness valt onder de categorie "geest-lichaamsinterventies". Mind-body interventies zijn therapieën waarbij zowel de geest als het lichaam betrokken zijn, en die worden gebruikt om de fysieke, emotionele en spirituele gezondheid te verbeteren.

  Mindfulness is een vorm van meditatie die zich richt op het huidige moment. Het leert mensen zich meer bewust te worden van hun gedachten en gevoelens, en deze zonder oordeel te accepteren. Mindfulness is nuttig gebleken bij het verminderen van stress, het verbeteren van stemmingen en het verminderen van symptomen van angst en depressie.

  Hans answered 2 jaar ago

  Mindfulness valt onder de categorie "geest-lichaam" praktijken. Het is één type geest-lichaamsoefening, en er zijn er nog vele andere, zoals yoga en tai chi.

  Alle mind-body praktijken werken door het lichaam en de geest te integreren. Deze integratie kan op een aantal manieren worden bereikt, maar meestal gaat het erom het huidige moment en het lichaam zelf onder de aandacht te brengen. Als je dit doet, word je je meer bewust van je gedachten en gevoelens, en leer je ze op een vaardiger manier te beheersen. Dit leidt tot een groter gevoel van vrede en welzijn, zowel fysiek als emotioneel.