Waar is cranio sacraal therapie goed voor?

  0
  654
  Alle vragenCategorie: therapieWaar is cranio sacraal therapie goed voor?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Met cranio-sacraal therapie worden zowel fysieke als emotionele klachten behandeld. Vaak zit het lichaam 'vast' en zit er teveel spanning. Waar is cranio sacraal therapie goed voor?
  2 Antwoorden
  Luuk answered 2 jaar ago

  Cranio sacraal therapie is een vorm van alternatieve geneeskunde waarvan wordt gezegd dat het de functie van het centrale zenuwstelsel en het ruggenmerg verbetert. Sommige mensen geloven dat deze vorm van therapie pijn, hoofdpijn, nekpijn en stress kan verlichten. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het gebruik van cranio sacraal therapie voor enige gezondheidstoestand ondersteunt.

  Femke answered 2 jaar ago

  Cranio sacraal therapie wordt geacht nuttig te zijn voor een groot aantal problemen, zoals: hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, TMJ-syndroom, carpaal tunnel syndroom, chronisch vermoeidheidssyndroom en scoliose.

  Cranio sacraal therapie zou werken door het loslaten van spanning in het bindweefsel dat de hersenen en het ruggenmerg omgeeft en beschermt. Deze spanning kan de natuurlijke stroom van hersenvocht (CSF) en zenuwcommunicatie tussen de hersenen en het lichaam verstoren. Door het evenwicht en de harmonie in deze weefsels te herstellen, zou cranio sacraal therapie de algehele gezondheid en het welzijn verbeteren.