Sinds wanneer bestaat een burn-out?

  0
  535
  Alle vragenCategorie: Burn OutSinds wanneer bestaat een burn-out?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Een burn-out kan ontstaan nadat er langdurige blootstelling aan stress is geweest. Als je een burn-out hebt gehad is het belangrijk dat je je lichaam laat herstellen.   Sinds wanneer bestaat een burn-out?
  4 Antwoorden
  Mercedes answered 1 jaar ago

  Burnout bestaat al heel lang, maar de term werd pas in 1974 bedacht toen Dr. Herbert Freudenberger de term gebruikte om het syndroom van emotionele uitputting, depersonalisatie en verminderde persoonlijke prestaties te beschrijven dat hij zag bij zijn psychotherapiepatiënten.

  Hoewel burn-out door de American Psychiatric Association niet wordt erkend als een geestelijke of lichamelijke gezondheidsstoornis, wordt het nu beschouwd als een ernstig probleem dat zowel individuen als organisaties treft. Burnout kan leiden tot baanverlies, chronische stress en ziekte, en zelfs zelfmoord. Het is dus zeker iets waarvan we ons allemaal bewust moeten zijn en dat we moeten proberen te voorkomen als we dat kunnen.

  James answered 1 jaar ago

  Het is moeilijk te zeggen wanneer burn out specifiek is ontstaan, maar de term bestaat al minstens een eeuw. Het eerste bekende gebruik van de term was in een technische context in verband met elektrische leidingen of circuits die overbelast waren geraakt en niet meer goed functioneerden.

  De laatste jaren wordt de term burn out ruimer gebruikt om te verwijzen naar elke situatie waarin iemand zich overweldigd en uitgeput voelt, en niet in staat om aan zijn eigen verwachtingen of die van anderen te voldoen. Burn out komt vaak voor als gevolg van chronische stress en gaat vaak gepaard met gevoelens van cynisme en onthechting.

  Latoya answered 1 jaar ago

  "Burn-out' is een relatief nieuwe term en er bestaat geen eenduidige definitie van. Sommige mensen gebruiken de term om een toestand van fysieke of emotionele uitputting te beschrijven, terwijl anderen het gebruiken om een gevoel van cynisme of onthechting van hun werk te beschrijven.

  De term "burnout" werd naar verluidt voor het eerst gebruikt in de jaren 1970 door Dr. Herbert Freudenberger, die de term gebruikte om het syndroom te beschrijven dat hij waarnam bij sommige van zijn patiënten die werkten in banen met veel stress. Sindsdien is burn-out een populair onderwerp geworden onder onderzoekers en clinici, en er is veel discussie geweest over de vraag of het echt een apart syndroom is of gewoon een andere naam voor stress of angst.

  Wilma answered 1 jaar ago

  Er is niet één antwoord op deze vraag, aangezien "burn out" in verschillende tijden op verschillende manieren is gebruikt. Eén manier om burn out te beschouwen is echter als een soort werkstress die tot fysieke en emotionele problemen kan leiden.

  Burn out is sinds de jaren zeventig gedocumenteerd in studies van werknemers op verschillende gebieden, maar de laatste jaren is er meer erkenning voor gekomen doordat men zich meer bewust is geworden van het probleem. Burn out wordt nu vaak gezien als een ernstig probleem dat negatieve gevolgen kan hebben voor zowel werknemers als hun werkgevers.