Kun je tourette krijgen?

  0
  353
  Alle vragenCategorie: syndromenKun je tourette krijgen?
  gast Staf asked 4 weken ago

  Kun je tourette krijgen?

  4 Antwoorden
  Mees answered 3 weken ago

  Ja, tourette is een neurologische aandoening die kan worden veroorzaakt door genetische of omgevingsfactoren. Het wordt gekenmerkt door lichamelijke en verbale tics die gedurende een bepaalde periode optreden. Hoewel de oorzaak onbekend is, wordt gedacht dat het een abnormale neurotransmissie in de hersenen betreft. Er is geen genezing voor tourette, maar er zijn wel behandelingen beschikbaar die kunnen helpen de symptomen onder controle te houden.

  Thomas answered 3 weken ago

  Ja, je kunt Gilles de la Tourette krijgen.

  Gilles de la Tourette is niet besmettelijk, maar het kan wel in families voorkomen. Het is een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door onwillekeurige tics en vocalisaties.

  De symptomen beginnen meestal in de kindertijd of adolescentie en kunnen variëren van mild tot ernstig. In de meeste gevallen is de persoon met Gilles de la Tourette in staat om zijn tics gedurende korte perioden onder controle te houden, maar het kan zijn dat hij ze niet helemaal kan onderdrukken. Veel mensen met Gilles de la Tourette hebben ook andere stoornissen, zoals ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) of OCD (obsessieve-compulsieve stoornis).

  Vanessa answered 3 weken ago

  Het syndroom van Gilles de la Tourette is een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door repetitieve, onwillekeurige bewegingen en vocalisaties die tics worden genoemd. Tics kunnen eenvoudig of complex zijn. Eenvoudige tics zijn plotselinge, korte, repetitieve bewegingen waarbij een klein aantal spiergroepen betrokken is. Complexe tics zijn meer ingewikkelde en gecoördineerde bewegingen waarbij meerdere spiergroepen betrokken kunnen zijn en die langer duren dan enkelvoudige tics.

  Men denkt dat het syndroom van Gilles de la Tourette wordt veroorzaakt door problemen in de hersenen die de beweging en de communicatie tussen hersencellen regelen. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van deze problemen is, maar het kan te wijten zijn aan een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Het syndroom van Gilles de la Tourette treft mensen van alle leeftijden, maar het begint meestal tijdens de kindertijd of vroege adolescentie.

  Jonathan answered 3 weken ago

  Ja, je kunt tourette krijgen. Het is een neurologische aandoening die ervoor zorgt dat mensen onwillekeurige bewegingen en geluiden (tics) maken. De aandoening begint meestal in de kindertijd, en het kan moeilijk zijn om een diagnose te stellen omdat de symptomen van persoon tot persoon sterk verschillen. Er is geen genezing voor tourette, maar er zijn wel behandelingen die de ernst van de symptomen kunnen helpen verminderen.