Is het syndroom van Tietze chronisch?

  0
  534
  Alle vragenCategorie: syndromenIs het syndroom van Tietze chronisch?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Bij het syndroom van Tietze is het kraakbeen tussen het borstbeen en de ribben pijnlijk. De pijn zit meestal aan 1 kant.
      Is het syndroom van Tietze chronisch?
  3 Antwoorden
  Joey answered 1 jaar ago

  Ja, het syndroom van Tietze kan een chronische aandoening zijn. De symptomen kunnen komen en gaan, maar het syndroom zelf verdwijnt meestal niet. De behandeling is gericht op het verlichten van pijn en ontsteking. Tot de mogelijkheden behoren medicijnen zoals ibuprofen of aspirine, fysiotherapie en cortisone-injecties. Chirurgie is zelden nodig.

  Femke answered 1 jaar ago

  Het syndroom van Tietze is een aandoening die pijn en zwelling in de borstwand veroorzaakt. Het is een soort artritis die het ribkraakbeen aantast. Het syndroom van Tietze is een zeldzame aandoening en het is onduidelijk hoeveel mensen het hebben. De oorzaak van het syndroom van Tietze is onbekend, maar het kan worden veroorzaakt door een letsel aan de borstkas of door artritis.

  Er bestaat geen genezing voor het syndroom van Tietze, maar behandeling kan helpen de symptomen te verlichten. Behandelingsmogelijkheden zijn pijnstillers, ijskompressen en rust. In sommige gevallen kan ook een operatie worden aanbevolen. Het syndroom van Tietze verdwijnt meestal vanzelf binnen enkele weken of maanden, maar het kan af en toe terugkomen.

  Unice answered 1 jaar ago

  Nee, het syndroom van Tietze is een goedaardige aandoening die na verloop van tijd vanzelf verdwijnt.

  Het syndroom van Tietze is een aandoening die pijn op de borst en zwelling in het gebied tussen de ribben en het borstbeen veroorzaakt. De oorzaak van het syndroom van Tietze is niet bekend, maar het kan worden veroorzaakt door een ontsteking of letsel aan het kraakbeen en de weefsels rond uw ribben.

  Het syndroom van Tietze verdwijnt meestal zonder behandeling binnen enkele weken of maanden. Als u echter ernstige pijn op de borst heeft of als de zwelling niet afneemt, moet u misschien naar uw arts.