Is herseninfarct erfelijk?

  0
  573
  Alle vragenCategorie: aandoeningenIs herseninfarct erfelijk?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Een herseninfarct ontstaat als een bloedstolsel een slagader naar de hersenen afsluit. Een deel van de hersenen krijgt dan geen bloed meer en dus geen zuurstof. Als je ooit een herseninfarct hebt gehad, kun je dit dan ook overdragen op zij die na je komen.
  Is herseninfarct erfelijk?
  4 Antwoorden
  Felicia answered 2 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de oorzaak van een herseninfarct kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder keuzes in levensstijl, genetica en blootstelling aan de omgeving. Toch blijkt uit sommige onderzoeken dat een herseninfarct een genetische component kan hebben. Zo bleek uit een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Stroke, dat personen met een familiegeschiedenis van beroerte meer kans hebben op een herseninfarct.

  Als u vreest dat u vanwege uw familiegeschiedenis risico loopt op een herseninfarct, is het belangrijk om met uw arts te praten over manieren om uw risico te verkleinen.

  Jane answered 2 jaar ago

  Er zijn een paar verschillende soorten herseninfarcten, en sommige daarvan kunnen erfelijk zijn. De meeste gevallen van een herseninfarct zijn echter niet erfelijk.

  Priscilla answered 2 jaar ago

  Het is mogelijk dat een herseninfarct erfelijk is. Er zijn enkele studies die wijzen op een genetische component van een beroerte, hoewel de rol van genetica bij een beroerte nog niet goed wordt begrepen.

  Als iemand in uw familie een beroerte heeft gehad, verhoogt dat uw risico op een beroerte, maar er zijn veel andere factoren die ook bijdragen aan uw risico op een beroerte. Enkele van deze andere risicofactoren zijn hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, roken en diabetes.

  James answered 2 jaar ago

  Meestal niet. Een herseninfarct wordt meestal veroorzaakt door een trombus of embolie die de bloedtoevoer naar een deel van de hersenen onderbreekt. In sommige gevallen kan een herseninfarct echter erfelijk zijn.

  Er zijn twee soorten herseninfarcten: lacunaire en niet-lacunaire. Lacunaire infarcten worden veroorzaakt door kleine vaatafsluitingen, terwijl niet-lacunaire infarcten worden veroorzaakt door grotere vaatafsluitingen. Sommige gevallen van herseninfarcten kunnen het gevolg zijn van een abnormaal vaatstelsel dat erfelijk is.