Is een persoonlijkheidsstoornis erfelijk?

  0
  953
  Alle vragenCategorie: stoornisIs een persoonlijkheidsstoornis erfelijk?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Heeft het ontstaan van een persoonlijkheidsstoornis te maken met erfelijkheid, aanleg en omgevingsfactoren. Is een persoonlijkheidsstoornis erfelijk?
  2 Antwoorden
  Delores answered 2 jaar ago

  Hoewel er aanwijzingen zijn dat sommige persoonlijkheidsstoornissen erfelijk kunnen zijn, is het nog steeds niet duidelijk hoeveel van een rol genetica speelt.

  Persoonlijkheidsstoornissen worden geacht te worden veroorzaakt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Studies die de rol van genetica bij persoonlijkheidsstoornissen hebben onderzocht, hebben uitgewezen dat genen weliswaar een rol spelen, maar dat het effect klein is. Dit betekent dat persoonlijkheidsstoornissen weliswaar erfelijk kunnen zijn, maar dat het toch waarschijnlijker is dat zij door omgevingsfactoren worden veroorzaakt.

  Hendrik answered 2 jaar ago

  Er zijn aanwijzingen dat persoonlijkheidsstoornissen erfelijk kunnen zijn, maar het is nog onduidelijk. Tweeling- en adoptiestudies suggereren dat genetische factoren verantwoordelijk kunnen zijn voor ongeveer 50% van de variatie in persoonlijkheidsstoornissen. Dit suggereert dat er een significante erfelijke component is voor persoonlijkheidsstoornissen. Het is echter belangrijk op te merken dat ook wordt aangenomen dat omgevingsfactoren een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van persoonlijkheidsstoornissen.