Is dysthyme stoornis te genezen?

  0
  501
  Alle vragenCategorie: stoornisIs dysthyme stoornis te genezen?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij dysthyme stoornis heeft een persoon last van een sombere bui. Deze bui kan heel lang duren, soms zelfs langer dan een jaar. Door deze bui kun je je dagelijkse werkzaamheden nauwelijks tot niet uitvoeren. Is dysthyme stoornis te genezen?
  3 Antwoorden
  Shannon answered 2 jaar ago

  Ja, dysthymische stoornis is te genezen. Het kan worden behandeld met een combinatie van medicatie en therapie. Het is echter belangrijk op te merken dat dysthymische stoornis een chronische aandoening is, wat betekent dat er waarschijnlijk voortdurende behandeling nodig is om remissie te behouden.

  Jack answered 2 jaar ago

  Dysthymische stoornis is een chronische, laaggradige depressie waarvan is aangetoond dat ze zowel op psychotherapie als op antidepressiva reageert. Sommige mensen ervaren een volledige remissie van hun symptomen, terwijl anderen slechts gedeeltelijk reageren. Maar zelfs degenen die nog steeds symptomen van dysthymische stoornis ervaren, melden over het algemeen een verbeterde kwaliteit van leven.

  Luuk answered 2 jaar ago

  Dysthymische stoornis is een chronische, maar behandelbare stemmingsstoornis. Meestal wordt een combinatie van medicatie en therapie aanbevolen.

  Er is geen genezing bekend voor dysthymische stoornis, maar het kan met succes worden behandeld met een combinatie van medicatie en therapie. De behandeling bestaat meestal uit een combinatie van cognitieve gedragstherapie (CGT) en antidepressiva. Medicatie kan worden voorgeschreven om symptomen zoals een lage stemming, slaapproblemen of een slechte eetlust onder controle te houden. CGT kan mensen met een dysthyme stoornis helpen om negatieve gedachten en gedragingen die bijdragen aan hun lage stemming te identificeren en te veranderen.