Is angststoornissen erg?

  0
  588
  Alle vragenCategorie: stoornisIs angststoornissen erg?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij een angstoornis kan last krijgen van hartkloppingen of een benauwd gevoel. Soms kan het zo erg zijn dat je niet meer uit huis wilt gaan. Is angststoornissen dus zo erg?
  3 Antwoorden
  David answered 2 jaar ago

  Een angststoornis kan slecht zijn als ze ernstig is en uw leven aanzienlijk beïnvloedt. Als u bijvoorbeeld moeite hebt om naar uw werk of school te gaan vanwege uw angst, of als u sociale situaties vermijdt vanwege uw angst, dan is het zeker slecht. Een angststoornis kan ook gevaarlijk zijn als het leidt tot paniekaanvallen - die kortademigheid, een op hol geslagen hart en andere enge symptomen kunnen veroorzaken.

  Maar zelfs als je angst niet zo ernstig is, kan het nog steeds problemen in je leven veroorzaken. Misschien maakt u zich bijvoorbeeld altijd zorgen over dingen die in de toekomst kunnen gebeuren, of bent u te bang om nieuwe dingen te proberen.

  Loes answered 2 jaar ago

  Ja, een onbehandelde angststoornis kan behoorlijk slopend zijn. Het kan leiden tot verminderd functioneren op het werk of op school, sociaal isolement en problemen met relaties. Onbehandelde angststoornissen kunnen ook leiden tot ernstiger problemen zoals drugsgebruik, depressie en zelfs zelfmoord.

  Hendry answered 2 jaar ago

  Een angststoornis is slecht omdat je je erdoor overweldigd, onbeheerst en in paniek kunt voelen. Het kan ook uw werk, school en relaties verstoren. Als het niet wordt behandeld, kan een angststoornis ook leiden tot ernstiger geestelijke gezondheidsproblemen zoals depressie.