Is angststoornis een ziekte?

  0
  203
  Alle vragenCategory: stoornisIs angststoornis een ziekte?
  gast Staff asked 5 months ago
  Bij angststoornis heeft een persoon last van hevige angsten in het dagelijks leven. Zo iemand kan zich steeds zorgen blijven maken om verschillende situaties. Is angststoornis een ziekte?
  2 Answers
  Jelisa answered 4 months ago

  Een angststoornis is geen ziekte, maar wel een psychische aandoening. Het wordt geclassificeerd als een angststoornis als overmatige zorgen en angst voor alledaagse situaties langer dan zes maanden aanhouden. Angststoornissen zijn de meest voorkomende geestesziekte in de Verenigde Staten en treffen jaarlijks 40 miljoen volwassenen in de VS.

  Bert answered 4 months ago

  Ja, een angststoornis wordt door de medische wereld als een ziekte beschouwd. Het is een aandoening die aanzienlijk leed veroorzaakt en het functioneren belemmert. Angststoornissen kunnen veel verschillende vormen aannemen, maar ze gaan allemaal gepaard met overmatige bezorgdheid en angst. De symptomen variëren van persoon tot persoon, maar kunnen onder meer bestaan uit spierspanning, concentratieproblemen, op hol geslagen gedachten, slapeloosheid of maag- en darmproblemen.