Hoe wordt je psychomotorisch therapeut?

  0
  706
  Alle vragenCategorie: therapieHoe wordt je psychomotorisch therapeut?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Een psychomotorisch therapeut richt zich vooral op de klachten die het lichaam aangeeft. Maar hiervoor moet je eerst een bepaalde studie doen. Hoe wordt je psychomotorisch therapeut?
  2 Antwoorden
  Elain answered 2 jaar ago

  Er is niet één specifiek pad om psychomotorisch therapeut te worden, omdat het veld zowel klinische training als ervaring in het werken met cliënten vereist. Een aantal manieren om bij psychomotorische therapie betrokken te raken zijn: psychologie of menselijke fysiologie studeren op bachelor- of masterniveau, stage- en praktijkstages lopen in klinische instellingen zoals ziekenhuizen of revalidatiecentra, en slagen voor de door de staat voorgeschreven examens of certificaten. Daarnaast is het nuttig om workshops en conferenties over psychomotorische therapie bij te wonen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en onderzoeken.

  Rachel answered 2 jaar ago

  Psychomotorische therapeuten helpen patiënten hun spierfunctie en coördinatie te verbeteren. Zij werken met patiënten die aandoeningen hebben die het bewegen beïnvloeden, zoals cerebrale parese, multiple sclerose en de ziekte van Parkinson.

  Om psychomotorisch therapeut te worden, moet je een bachelor- of masterdiploma in fysiotherapie behalen. Als je je diploma hebt behaald, moet je het nationale examen voor toelating doen dat wordt afgenomen door de Federation of State Boards of Physical Therapy.