Hoe vaak komt Syndroom van Down voor?

  0
  392
  Alle vragenCategorie: syndromenHoe vaak komt Syndroom van Down voor?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Het syndroom van Down is een aangeboren afwijking. Mensen met downsyndroom hebben enkele typische uiterlijke kenmerken, en vaak ook (dezelfde) afwijkingen.   Hoe vaak komt Syndroom van Down voor?
  3 Antwoorden
  Hendrik answered 1 jaar ago

  Ongeveer 1 op de 800 baby's wordt geboren met het syndroom van Down. Dit betekent dat elk jaar ongeveer 6.000 baby's in de VS het syndroom van Down hebben.

  Elain answered 1 jaar ago

  Het syndroom van Down is geen zeldzame aandoening. Het komt voor bij ongeveer één op de 800 geboorten. Het syndroom van Down wordt veroorzaakt door een extra kopie van chromosoom 21. Dit extra chromosoom verandert de manier waarop het lichaam en de hersenen van de baby zich ontwikkelen.

  De meeste baby's met Downsyndroom worden geboren bij vrouwen die ouder zijn dan 35 jaar. Maar ook jongere moeders kunnen een baby met Downsyndroom krijgen. Een vrouw heeft een grotere kans op een baby met Downsyndroom als zij een broer of zus heeft met de aandoening.

  Tom answered 1 jaar ago

  Het syndroom van Down is een van de meest voorkomende genetische aandoeningen en treft ongeveer 1 op de 800 baby's die in de Verenigde Staten worden geboren. Het wordt veroorzaakt door een extra kopie van chromosoom 21, en treedt op wanneer de ouders van een baby elk een normaal chromosoom 21 hebben en een extra kopie wordt doorgegeven aan de baby. Dit gebeurt door toeval, en er is niets wat ouders kunnen doen om het te voorkomen.

  Er zijn drie soorten downsyndroom: trisomie 21 (of volledig downsyndroom), mozaïek downsyndroom en translocatie downsyndroom. Trisomie 21 is de meest voorkomende vorm, die voorkomt bij ongeveer 95% van de mensen met Downsyndroom.