Hoe snel werkt shockwave therapie?

  0
  435
  Alle vragenCategorie: therapieHoe snel werkt shockwave therapie?
  gast Staf asked 2 jaar ago

  Hoe snel werkt shockwave therapie?

  3 Antwoorden
  Adam answered 2 jaar ago

  Shockwave-therapie is een nieuwe technologie die nog bestudeerd wordt, dus er is niet veel onderzoek gedaan naar hoe snel het werkt. In één onderzoek werd echter vastgesteld dat shockwave-therapie al na twee sessies effectief was bij de behandeling van fasciitis plantaris.

  Schokgolftherapie zou het genezingsproces in het lichaam stimuleren. Het kan ook helpen ontstekingen en pijn te verminderen.

  Jane answered 2 jaar ago

  Schokgolftherapie werkt bij sommige mensen snel en bij anderen niet zo snel. Het hangt af van de weefselrespons van het individu en hoe gemakkelijk zich nieuwe bloedvaten vormen om de schokgolven naar het behandelingsgebied te voeren.

  Over het algemeen ervaren de meeste mensen een merkbare vermindering van de pijn binnen 2-4 weken na aanvang van de shockwave-therapie. Sommige mensen hebben meer dan 4 weken behandeling nodig voordat ze een aanzienlijke afname van de pijn voelen. En bij een klein aantal mensen kan de pijn helemaal niet verbeteren. Uw arts kan u helpen bepalen of shockwavetherapie geschikt voor u is.

  Olivier answered 2 jaar ago

  Schokgolftherapie is een relatief nieuwe behandelmethode die doeltreffend is gebleken bij diverse aandoeningen, waaronder fasciitis plantaris, achillespeesontsteking en epicondylitis lateralis.

  Schokgolftherapie werkt door het stimuleren van genezing in het weefsel. De schokgolven veroorzaken pijn en ontsteking op de plaats van het letsel, wat vervolgens een reeks gebeurtenissen in gang zet die leiden tot genezing. Hoe lang het duurt voordat shockwavetherapie werkt, hangt af van de aandoening die wordt behandeld. In het algemeen kunt u echter binnen enkele weken resultaat verwachten.