Hoe ontstaat het syndroom van Down?

  0
  431
  Alle vragenCategorie: syndromenHoe ontstaat het syndroom van Down?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Downsyndroom is een aangeboren aandoening. Dit gaat vaak gepaard met een verstandelijke beperking en typerende uitwendige kenmerken. Hoe ontstaat het syndroom van Down?
  2 Antwoorden
  Francis answered 1 jaar ago

  Het syndroom van Down wordt veroorzaakt door een fout in de celdeling waardoor een extra kopie van chromosoom 21 ontstaat. Dit extra genetisch materiaal verandert het verloop van de ontwikkeling en veroorzaakt de karakteristieke kenmerken van het Down-syndroom.

  Er is geen behandeling voor het syndroom van Down bekend, maar er zijn wel behandelingen beschikbaar die mensen met het syndroom van Down kunnen helpen een volwaardig en productief leven te leiden.

  Priscilla answered 1 jaar ago

  Het syndroom van Down is een genetische aandoening die optreedt wanneer iemand een extra kopie van chromosoom 21 heeft. Dit extra chromosoom veroorzaakt de kenmerken die met het syndroom van Down worden geassocieerd, zoals een verstandelijke beperking en duidelijke gelaatskenmerken.

  De oorzaak van het syndroom van Down wordt niet volledig begrepen, maar men denkt dat de aandoening kan worden veroorzaakt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Zo kan het verhoogde risico op Downsyndroom te wijten zijn aan de leeftijd van de moeder (ouder dan 35) of aan blootstelling aan bepaalde infecties tijdens de zwangerschap.