Hoe ontstaat GBS bacterie?

  0
  471
  Alle vragenCategorie: syndromenHoe ontstaat GBS bacterie?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  GBS bacterie is een bacterie die kan zitten in de darmen en het vrouwelijk geslachtsdeel. Van een GBS bacterie kunnen baby's heel erg ziek worden.   Hoe ontstaat GBS bacterie?
  5 Antwoorden
  Lies answered 1 jaar ago

  Groep B Streptokokken, of GBS, is een soort bacterie die voorkomt in de darmen en de urinewegen van zowel mannen als vrouwen. De meeste mensen die GBS hebben ervaren geen problemen, maar voor sommige mensen kan deze bacterie ernstige gezondheidscomplicaties veroorzaken.

  De meest voorkomende manier om besmet te raken met GBS is door contact met speeksel of slijm van een besmet persoon. Je kunt het ook oplopen door in contact te komen met besmette uitwerpselen, bijvoorbeeld tijdens het verschonen van een luier. Het is ook mogelijk om tijdens de bevalling besmet te raken als de moeder de GBS-bacterie bij zich draagt.

  David answered 1 jaar ago

  Groep B-streptokokken (GBS) ontwikkelen zich uit andere soorten streptokokkenbacteriën. Deze andere soorten streptokokkenbacteriën komen voor in de keel en neus van gezonde mensen. GBS kan echter ernstige infecties veroorzaken bij zwangere vrouwen en hun pasgeborenen.

  Thomas answered 1 jaar ago

  GBS-bacteriën ontstaan wanneer iemand een urineweginfectie heeft, en de bacteriën verspreiden zich naar de vagina.

  Als een vrouw een GBS urineweginfectie heeft, heeft ze waarschijnlijk bacteriën in haar urine. Als de vrouw tegelijkertijd een schimmelinfectie heeft, kan het moeilijk zijn vast te stellen welke infectie de symptomen veroorzaakt. Een zorgverlener kan een test doen om te zien of GBS in de vagina aanwezig is. Als GBS in de vagina wordt aangetroffen, zal waarschijnlijk een behandeling met antibiotica worden aanbevolen. De antibiotica doden de GBS-bacterie en kunnen ook helpen om de symptomen van een vaginale schimmelinfectie te verhelpen.

  Elain answered 1 jaar ago

  Het ontstaat wanneer twee soorten bacteriën, Streptococcus pneumoniae en Neisseria meningitidis, samenwerken. Wanneer deze bacteriën samen een keten vormen, kunnen zij een krachtig toxine produceren dat streptolysine S heet. Dit toxine beschadigt de cellen in de keel en de longen, waardoor GBS gemakkelijker vat krijgt.

  Als GBS zich eenmaal in de keel of longen heeft gevestigd, kan het zich verspreiden naar andere delen van het lichaam. Als het in de bloedbaan terechtkomt, kan het een mogelijk fatale ziekte veroorzaken die sepsis wordt genoemd. Sepsis is een ernstige complicatie die ontstaat wanneer de infectie zich door het lichaam verspreidt en ontstekingen (zwellingen) in weefsels en organen veroorzaakt.

  Felicia answered 1 jaar ago

  GBS-bacteriën ontstaan bij een overgroei van normale darmbacteriën. Dit kan gebeuren wanneer de darmflora wordt verstoord door bijvoorbeeld antibiotica, of wanneer de natuurlijke barrière van het lichaam tegen infecties (de huid en slijmvliezen) wordt aangetast. GBS-bacteriën kunnen ook van persoon tot persoon worden verspreid door contact met speeksel, ontlasting of andere afscheidingen.