Hoe meet je mentale gezondheid?

  0
  359
  Alle vragenCategorie: PsychiaterHoe meet je mentale gezondheid?
  gast Staf asked 1 jaar ago

  Hoe meet je mentale gezondheid?

  2 Antwoorden
  Jochem answered 1 jaar ago

  Eén manier om geestelijke gezondheid te meten is door de mate van positieve en negatieve emoties die een persoon ervaart te beoordelen. Een gezond persoon zou meer positieve dan negatieve emoties moeten ervaren, en dit kan worden beoordeeld aan de hand van maatregelen zoals de Positive and Negative Affect Schedule (PANAS).

  Andere manieren om de geestelijke gezondheid te meten zijn het beoordelen van symptomen van geestesziekten, het evalueren van cognitieve functies en het meten van de kwaliteit van leven.

  Boaz answered 1 jaar ago

  Eén manier om geestelijke gezondheid te meten is door te kijken hoe iemand met stress omgaat. Iemand met een goede geestelijke gezondheid kan positief omgaan met stress, terwijl iemand met een slechte geestelijke gezondheid negatief op stress kan reageren.

  Andere manieren om geestelijke gezondheid te meten zijn het beoordelen van iemands stemming, algeheel geluk en levenskwaliteit. De geestelijke gezondheid kan ook worden beoordeeld door te kijken naar iemands vermogen om helder te denken, beslissingen te nemen en met anderen om te gaan.