Hoe mediteren boeddhisten?

  0
  377
  Alle vragenCategorie: YogaHoe mediteren boeddhisten?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Boeddhisten staan erom bekend dat ze veel mediteren. Maar vanwege hun geloofsovertuiging hebben zij een bepaalde manier van mediteren.   Hoe mediteren boeddhisten?
  2 Antwoorden
  Lucas answered 1 jaar ago

  Boeddhisten mediteren door in een comfortabele houding te gaan zitten en zich te concentreren op hun ademhaling. Op deze manier kunnen zij hun geest tot rust brengen en zich richten op het huidige moment.

  Het doel van meditatie is het ontwikkelen van een bewustzijn van wat er in het huidige moment gebeurt, zonder oordeel of gehechtheid. Dit tot rust brengen van de geest kan ons helpen de dingen duidelijker en objectiever te zien, en het kan ons ook helpen onze gedachten en emoties beter te begrijpen. Uiteindelijk kan dit leiden tot een vrediger en tevredener leven.

  Unice answered 1 jaar ago

  Er zijn veel verschillende manieren om te mediteren, maar alle vormen van meditatie hebben hetzelfde doel: een staat van verhoogd bewustzijn en focus.

  Een populaire manier om te mediteren is om in een comfortabele houding te gaan zitten met je ogen dicht en je te concentreren op je ademhaling. Bij het inademen tel je in gedachten "één" en bij het uitademen tel je "twee". Tel door tot tien, en begin dan opnieuw bij één. Wanneer je gedachten afdwalen (en dat zal gebeuren), breng je aandacht dan voorzichtig terug naar je ademhaling.

  Bij andere vormen van meditatie concentreer je je op een mantra of een bepaald voorwerp of beeld.