Hoe kun je omgaan met bipolair gedrag?

  0
  787
  Alle vragenCategorie: stoornisHoe kun je omgaan met bipolair gedrag?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij een bipolaire stoornis heeft een persoon last van sterke stemmingswisselingen. Hoe kun je omgaan met een persoon die last heeft van deze stoornis. Hoe kun je omgaan met bipolair gedrag?
  4 Antwoorden
  David answered 2 jaar ago

  Als u dicht bij iemand staat die bipolair is, kan het moeilijk zijn om met zijn gedrag om te gaan. De beste manier om ermee om te gaan is door meer te leren over de aandoening en door steun te bieden. Hier zijn een paar tips:

  -Leer over bipolaire stoornis. Hoe meer je weet, hoe beter je kunt begrijpen wat je geliefde doormaakt.

  -Wees begripvol en ondersteunend. Bied aanmoediging en begrip, en veroordeel hem of haar niet.

  -Wees er voor hem of haar. Als je geliefde zich down voelt, wees er dan voor hem of haar om steun te bieden. En als ze zich goed voelen, geef ze dan de ruimte.

  -Vermijd triggers.

  Hendrik answered 2 jaar ago

  Als iemand in uw omgeving bipolair gedrag vertoont, kunt u het beste steun en begrip tonen. Probeer hen niet te triggeren en wees geduldig terwijl zij hun perioden doorwerken. Het is ook belangrijk hem of haar aan te moedigen professionele hulp te zoeken als dat nodig is.

  Milan answered 2 jaar ago

  Er zijn een paar dingen die u kunt doen om met bipolair gedrag om te gaan. Een daarvan is met die persoon praten over hoe zijn gedrag u laat voelen. U kunt ook grenzen stellen aan de mate waarin u bereid bent het te accepteren, en u kunt proberen situaties te vermijden die u uitlokken. Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat je emotioneel en fysiek voor jezelf zorgt.

  Femke answered 2 jaar ago

  Er zijn een paar belangrijke dingen die u kunnen helpen om met bipolair gedrag om te gaan. Ten eerste is het belangrijk te begrijpen dat de persoon niet opzettelijk probeert moeilijk te zijn of uw leven moeilijker te maken. Ze hebben gewoon te maken met een ziekte waardoor ze zich vaak irrationeel en onvoorspelbaar gedragen.

  Ten tweede, probeer geduldig en begripvol te zijn. Het kan heel frustrerend zijn als iemand voortdurend van stemming verandert of zich gedraagt op een manier die onredelijk lijkt, maar vergeet niet dat hij of zij dit niet met opzet doet.

  Tot slot, blijf positief en ondersteunend. De persoon met een bipolaire stoornis heeft zoveel mogelijk liefde en aanmoediging nodig, dus geef hem of haar niet op alleen omdat hij of zij het moeilijk heeft.