Hoe kun je ADD testen?

  0
  401
  Alle vragenCategorie: stoornisHoe kun je ADD testen?
  gast Staf asked 1 jaar ago

  Hoe kun je ADD testen?

  3 Antwoorden
  James answered 1 jaar ago

  Eén manier om op ADD te testen is het invullen van een reeks computertests die bepaalde aspecten van het cognitief functioneren meten, zoals aandachtsspanne, impulsiviteit en concentratievermogen.

  Een andere manier om op ADD te testen is door een arts een lichamelijk onderzoek te laten uitvoeren en uw medische voorgeschiedenis door te nemen om andere mogelijke oorzaken van symptomen die op ADD lijken uit te sluiten. Nadat andere mogelijke oorzaken zijn uitgesloten, kan de arts u doorverwijzen naar een specialist die op basis van uw symptomen de diagnose ADD kan stellen.

  Caroline answered 1 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de beste manier om op ADD te testen afhangt van de individuele symptomen. Enkele algemene tests die gebruikt kunnen worden om ADD te diagnosticeren zijn psychologische evaluaties of cognitieve beoordelingen, en onderzoeken naar ADHD. Daarnaast kan het nuttig zijn om de dagelijkse activiteiten en routines van de persoon te volgen om te zoeken naar patronen die op ADHD kunnen wijzen.

  Hans answered 1 jaar ago

  De beste manier om op ADD te testen is om een gekwalificeerde deskundige een uitgebreide evaluatie te laten uitvoeren. Deze evaluatie moet een beoordeling van uw symptomen, familiegeschiedenis en relevante medische geschiedenis omvatten. Het kan ook tests omvatten zoals een IQ-onderzoek, academische prestatietests en/of psychologische tests.

  Als u vreest dat u of uw kind ADD heeft, dan is het belangrijk om een gekwalificeerde deskundige te zoeken die u kan helpen bij het vaststellen van de diagnose en de juiste behandeling.