Hoe kan een trauma zich in je lichaam opslaan?

  0
  125
  Alle vragenCategorie: Mentale gezondheidHoe kan een trauma zich in je lichaam opslaan?
  gast Staf asked 3 weken ago

  Als je ooit een trauma hebt opgelopen, kan het lichaam de herinneringen ervan opslaan in zichzelf.

  Maar hoe kan een trauma zich dan in je lichaam opslaan?

  2 Antwoorden
  Boaz answered 2 weken ago

  Trauma kan zich opslaan in je lichaam omdat het een emotionele ervaring is die wordt opgeslagen in het zenuwstelsel.

  Trauma is een emotionele ervaring die zo krachtig en overweldigend is dat ze het zenuwstelsel overweldigt. Wanneer dit gebeurt, blijft de ervaring "hangen" in het zenuwstelsel en kan het heel moeilijk zijn er overheen te komen. Deze "vastzittende energie" creëert vaak fysieke pijn en symptomen in het lichaam als een manier om de aandacht op zichzelf te vestigen, zodat het kan worden geheeld.

  Klaas answered 3 dagen ago

  Trauma kan zich op een paar manieren in je lichaam opslaan. Eén manier is via de vecht-of-vlucht reactie. Wanneer je een trauma ervaart, is de natuurlijke reactie van je lichaam om de vecht-of-vluchtreactie te activeren. Deze reactie veroorzaakt het vrijkomen van hormonen als adrenaline en cortisol, die je lichaam voorbereiden op vluchten of vechten voor je leven.

  Het probleem is dat wanneer deze reactie keer op keer wordt geactiveerd, dit op lange termijn veranderingen in je lichaam kan veroorzaken. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een verhoging van de niveaus van stresshormonen zoals cortisol, wat na verloop van tijd een negatieve invloed kan hebben op je gezondheid.