Hoe geschiedt een ADHD diagnose?

  0
  451
  Alle vragenCategorie: stoornisHoe geschiedt een ADHD diagnose?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Als iemand bepaalde symptomen of verschijnselen vertoont zoals erg druk zijn, vaak afgeleid zijn of impulsief is dan denken wij vaak dat zo een persoon ADHD heeft. Maar hiervoor moet eerst een diagnose plaatsvinden. Hoe geschiedt een ADHD diagnose?
  3 Antwoorden
  Jelisa answered 2 jaar ago

  Er is niet één test voor ADHD, en de diagnose kan lastig zijn omdat er geen definitieve laboratoriumtest of lichamelijk onderzoek bestaat. Een arts zal meestal vragen naar uw symptomen en medische geschiedenis, en kan u ook een psychologische evaluatie geven.

  Er zijn verschillende criteria waaraan moet worden voldaan om de diagnose ADHD te stellen, waaronder symptomen van onoplettendheid, hyperactiviteit en impulsiviteit die al minstens 6 maanden aanwezig zijn en die aanzienlijke beperkingen veroorzaken in het sociaal, academisch of beroepsmatig functioneren. De symptomen mogen ook niet beter verklaard kunnen worden door een andere psychische aandoening zoals angst of depressie.

  Mees answered 2 jaar ago

  Er is niet één test voor ADHD, en de diagnose wordt vaak gesteld op basis van een combinatie van symptomen, medische en familiegeschiedenis, en waargenomen gedrag.

  Een arts, zoals een kinderarts, huisarts of psychiater, zal meestal vragen naar de symptomen en wanneer die begonnen zijn. Zij kunnen ook vragen stellen over schoolprestaties, concentratieproblemen, hyperactiviteit, impulsiviteit en andere gedragsproblemen. De medische voorgeschiedenis kan ook worden bekeken om te kijken naar aandoeningen die in verband kunnen worden gebracht met ADHD, zoals hoofdletsel, loodvergiftiging, genetische afwijkingen en andere.

  Klaas answered 2 jaar ago

  De diagnose ADHD wordt gesteld door middel van een grondige medische en psychiatrische anamnese en een klinische evaluatie. De diagnose is gebaseerd op het bewijs van symptomen van onoplettendheid, hyperactiviteit en impulsiviteit die sinds de kindertijd aanwezig zijn en die aanzienlijke beperkingen veroorzaken in het sociaal, academisch of beroepsmatig functioneren. De diagnose kan worden gesteld door een psycholoog of psychiater.