Hoe gaat Nefrotisch syndroom weg?

  0
  593
  Alle vragenCategorie: syndromenHoe gaat Nefrotisch syndroom weg?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij het Nefrotisch syndroom werken de nier filters niet meer goed. Een persoon met dit syndroom plast hierdoor te veel eiwitten uit, met als gevolg dat er te weinig eiwitten zijn in het bloed. Hoe gaat Nefrotisch syndroom weg?
  4 Antwoorden
  Caroline answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een aandoening van de nieren waardoor ze eiwitten lekken. In veel gevallen gaat het vanzelf over zonder behandeling.

  In sommige gevallen kan het echter nodig zijn om medicijnen te nemen om de nieren te helpen herstellen. Dit kunnen steroïden zijn of andere medicijnen die de ontsteking in de nieren helpen verminderen. Sommige mensen met nefrotisch syndroom moeten ook een eiwitarm dieet volgen.

  Boaz answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom kan vanzelf overgaan of behandeld worden met een aantal medicijnen. In sommige gevallen verdwijnt het nefrotisch syndroom na een paar maanden, maar in andere gevallen kan het jarenlang aanhouden. Behandeling met corticosteroïden en andere medicijnen kan helpen de symptomen van het nefrotisch syndroom te verbeteren en kan ook helpen de ontwikkeling van complicaties op lange termijn te voorkomen.

  Meruchia answered 2 jaar ago

  Het is niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk ruimt het lichaamseigen immuunsysteem uiteindelijk de proteïnurie en ontsteking op.

  Bij het nefrotisch syndroom verliezen de nieren hun vermogen om eiwitten uit het bloed te filteren. Dit kan veel zwelling veroorzaken, vooral in de enkels en benen. De ziekte kan vanzelf overgaan, maar kan ook terugkomen. Bij sommige mensen verdwijnt het nefrotisch syndroom na enkele maanden of jaren. Bij anderen kan het vele jaren duren. Sommige mensen hebben een behandeling met medicijnen nodig om hun nieren beter te laten werken.

  Jane answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom kan op twee manieren verdwijnen: spontaan, of door behandeling. De meest voorkomende oorzaak van spontane remissie is idiopathische membraneuze nefropathie (IMN), een soort glomerulonefritis die de filtereenheden in de nier (glomeruli) aantast. In tot 50% van de gevallen treedt IMN in remissie zonder specifieke behandeling.

  Sommige mensen met het nefrotisch syndroom gaan ook in remissie na een behandeling met corticosteroïden. Dit komt doordat corticosteroïden de activiteit van het immuunsysteem verminderen, wat de ontsteking en de schade aan de nieren kan helpen verminderen.