Hellp syndroom; wat is dat?

  0
  549
  Alle vragenCategorie: syndromenHellp syndroom; wat is dat?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Ik heb onlangs een artikel gelezen over het Hellp-syndroom. Het Hellp-syndroom hoort bij de groep van ziektebeelden, maar het is mij nog een beetje onduidelijk. Kan iemand mij uitleggen wat het Hellp-syndroom precies is?
  2 Antwoorden
  Thomas answered 2 jaar ago

  Hallo - Het spijt me te horen dat u iets ervaart dat "hulpsyndroom" heet Het komt erop neer dat iemand het gevoel heeft dat hij andere mensen voortdurend moet helpen, ook al wil hij dat eigenlijk niet of is hij niet echt behulpzaam. Het kan uitputtend zijn en leiden tot een burn-out, wrok en in het algemeen niet genieten van het leven. Als dit klinkt als iets wat je ervaart, zijn er een paar dingen die je kunt doen om te proberen de cyclus te doorbreken

  Ten eerste is het belangrijk te begrijpen dat het hulpsyndroom vaak voortkomt uit het verlangen om zich nodig of nuttig te voelen. Vraag jezelf dus af waarom je de behoefte voelt om anderen zo vaak te helpen. Is het omdat je echt een verschil wilt maken in hun leven..

  Samantha answered 2 jaar ago

  Het HELLP-syndroom is een ernstige aandoening die kan ontstaan tijdens de zwangerschap. Het staat voor Hemolyse, Verhoogde leverenzymen, en Laag aantal bloedplaatjes. Symptomen zijn zwakte, vermoeidheid, misselijkheid, braken en pijn in het rechterbovenkwadrant. De behandeling omvat nauwlettend toezicht op de moeder en de baby, bloedtransfusies indien nodig, en de bevalling van de baby als de aandoening voortschrijdt.