1. gezondheid
  2. Beste prebiotica

Beste prebiotica 2024 | Top 10 prebiotica

Laatst bijgewerkt: 15 jun. 2023

Prebiotica zijn een soort voedingsvezels die in bepaalde voedingsmiddelen voorkomen en de groei van gezonde bacteriën in de darm bevorderen. In tegenstelling tot probiotica, die levende culturen van gunstige bacteriën zijn, worden prebiotica niet door het lichaam verteerd of opgenomen. In plaats daarvan dienen ze als voedsel voor de gunstige bacteriën in je darmen, waardoor ze helpen groeien en gedijen. Prebiotica komen voor in allerlei plantaardige voedingsmiddelen, waaronder fruit, groenten, peulvruchten, volle granen en noten. Ze zitten ook in sommige in de handel verkrijgbare producten, zoals yoghurt en zuigelingenvoeding. Prebiotica bieden een aantal gezondheidsvoordelen, waaronder een betere spijsvertering, betere opname van voedingsstoffen uit voedsel en minder kans op infecties.

Op zoek naar de allerbeste prebiotica? ZoBegaafd.nl zette de tien best geteste prebiotica van 2024 op een rijtje voor je. Bekijk snel welke producten het hebben gered tot de top 3.

Inhoudsopgave

Meer tips?
Naast onze top 10 prebiotica hebben we nog veel meer producten getest. Benieuwd naar onze andere producttests? Bekijk dan ook onze top 10 van de volgende producten eens:

Top 3 beste prebiotica van 2024

We hebben een grote hoeveelheid prebiotica getest en op basis hiervan een top 10 beste prebiotica samengesteld. Maar wat zijn nou de drie beste prebiotica van dit moment? 

Bekijk hieronder direct welke prebiotica volgens ons het beste is in 2024. Om je te helpen, hebben we ook gelijk een webshop gevonden waar je het betreffende product tegen de laagste prijs kan kopen! 

1. Primine GoodBiome Probiotica & Prebiotica

GoodBiome Probiotica & Prebiotica is een darmflora boost met 20 miljard bacteriën. Het is een hulpmiddel bij constipatie dat je kan helpen bij een regelmatige stoelgang. De premium plus versie heeft meer levende culturen dan de standaard versie en is bedoeld voor mensen die ernstige constipatie hebben. GoodBiome Probiotica & Prebiotica is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en bevat geen vulstoffen. Het is ook GMO-vrij, glutenvrij, en zuivelvrij. De probiotica in GoodBiome zijn bifidobacteriën en lactobacillen, dat zijn de twee meest onderzochte stammen van probiotica. Het prebioticum in GoodBiome is inuline, dat een oplosbare vezel is die de probiotica voedt. GoodBiome Probiotica & Prebiotica is door een derde partij getest op veiligheid en zuiverheid.

2. WholeFiber gedroogde witlofwortel

WholeFiber is een gedroogde cichoreiwortel die zorgt voor een gezond en vullend ontbijt. Deze natuurlijke voedingsvezel is ook een prebioticum, wat betekent dat het goed is voor de darmgezondheid. Bovendien is cichoreiwortel een bron van inuline, een soort voedingsvezel waarvan is aangetoond dat het de regelmaat bevordert, de calciumopname ondersteunt, en helpt een gezond cholesterolgehalte te handhaven. WholeFiber is een gemakkelijke manier om deze nutritionele krachtpatser aan je dieet toe te voegen - voeg het gewoon toe aan je favoriete ontbijtgranen of yoghurt. En met 350g ℮ heb je aan deze hersluitbare zak een hele tijd genoeg. Dus waarom zou je vandaag niet WholeFiber proberen? Je darmen (en smaakpapillen) zullen je dankbaar zijn.

3. Lamberts FOS

Lamberts FOS is een prebiotisch supplement dat de groei van gezonde bacteriën in de darm helpt ondersteunen. Prebiotica zijn een soort onverteerbare vezels die als voedsel fungeren voor probiotica, dat zijn de gunstige micro-organismen die in de darm leven. Lamberts FOS wordt gemaakt van cichoreiwortelextract, dat een rijke bron is van inuline, een soort prebiotische vezel. Behalve dat het de groei van gezonde darmbacteriën bevordert, ondersteunt Lamberts FOS ook de gezondheid van de spijsvertering en helpt het af en toe optredend spijsverteringsongemak te verminderen. Dit supplement kan dagelijks genomen worden, en het is verkrijgbaar in poeder- of capsulevorm. Lamberts FOS is een effectieve manier om de darmgezondheid te bevorderen en de spijsvertering te verbeteren.

Bekijk ook:

 

Top 4-10 prebiotica van 2024

Hoewel de drie bovenstaande prebiotica bij ons als allerbeste uit de bus zijn gekomen, hebben we natuurlijk nog veel meer producten getest. Een goede prebiotica is ook een kwestie van smaak. Zit er in de top 3 beste prebiotica nog geen geschikt product voor je bij, kijk dan snel verder naar de overige producten hieronder.

4. K9 Laboratories Maag & Darm supplement

Het Maag & Darm supplement van K9 Laboratories komt in de vorm van 60 gemakkelijk toe te dienen brokjes die helpen tegen braken, diarree en maagpijn bij honden. Het supplement bevat ook probiotica en prebiotica die samenwerken om het immuunsysteem te ondersteunen. Meng de aanbevolen hoeveelheid gewoon eenmaal per dag door het voer van je hond, en je zult al snel een verschil zien! Als je hond vaak last heeft van maagpijn of braken, is het tijd om K9 Laboratories' Maag & Darm supplement te proberen. Bij regelmatig gebruik zul je een afname van deze problemen opmerken en een verbetering van de algemene gezondheid van je hond.

5. Smoothly Gut LactoSpore Support Vegan

Als het gaat om veganistische maag- en darmondersteuning zijn LactoSpore probiotica en prebiotica in de vorm van cichoreiwortel een prima optie. Ze helpen de spijsvertering te ondersteunen en dragen bij tot een normale darmwerking. Cichoreiwortel is een prebioticum, wat betekent dat het de groei van gezonde bacteriën in de darm helpt bevorderen. Bovendien is LactoSpore een probioticum, wat betekent dat het helpt om het evenwicht van goede en slechte bacteriën in de darm te bewaren. Samen helpen deze twee bestanddelen het spijsverteringsstelsel goed te laten functioneren. Dankzij hun vermogen om veganistische magen en darmen soepel te ondersteunen, zijn LactoSpore probiotica en prebiotica een uitstekende keuze voor iedereen die een beetje extra ondersteuning van de spijsvertering zoekt.

6. Arabische Gom Acacia

Arabische gom, ook bekend als acaciagom, is een natuurlijk ingrediënt dat een breed scala aan toepassingen kent. Het wordt gemaakt van het sap van de acaciaboom, en het is rijk aan vezels, waardoor het een uitstekend prebioticum is. Arabische gom is ook een verdikkingsmiddel en emulgator, waardoor het een ideaal ingrediënt is voor allerlei voedingsmiddelen en cosmetica. Behalve de praktische toepassingen is ook aangetoond dat Arabische gom gezondheidsvoordelen biedt. Het blijkt te helpen bij prikkelbare darm syndroom en ontstekingsziekten. Het is ook een bron van voedingsvezels, die essentieel zijn voor een goede darmgezondheid. Als je een geheel natuurlijk ingrediënt zoekt met meerdere toepassingen, is Arabische gom een prima keuze.

7. Teami Blends Gut Love Triple Berry

Teami Blends' Gut Love Triple Berry supplement is een veganistisch, pro- en prebiotisch supplement dat je darmflora ondersteunt met een heerlijke rode fruitsmaak! Dit product bevat inuline, acacia vezels, poeder van bietenwortel, en poeder van baobabvruchten, die allemaal uitstekende bronnen van prebiotica zijn. Het supplement bevat ook de probiotica Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium longum om te helpen bij de darmgezondheid. Dit product is vrij van zuivel, soja, gluten, GMO's, kunstmatige smaakstoffen, kleuren en conserveringsmiddelen. Het is ook veganistisch en paleo-vriendelijk. Ik raad dit product aan aan iedereen die een voedingssupplement zoekt om de gezondheid van de darmen te ondersteunen.

8. ViVio Inuline

ViVio Inuline is een prebiotische vezel die afkomstig is van de cichoreiwortel. Het is een oplosbare vezel, wat betekent dat het oplost in water en niet door het lichaam wordt afgebroken. Dit maakt het een ideale bron van vezels voor wie zijn inname wil verhogen. ViVio Inuline is ook een caloriearme zoetstof, waardoor het een perfecte keuze is voor wie op zijn gewicht let. Bovendien is aangetoond dat ViVio Inuline de groei van gezonde darmbacteriën bevordert, waardoor het een uitstekende keuze is voor wie zijn darmgezondheid wil verbeteren. Over het geheel genomen is ViVio Inuline een veelzijdige en gezondheidsbevorderende prebiotische vezel die op allerlei manieren gebruikt kan worden.

9. Vitamide Probiotica 10 Miljard

Als je op zoek bent naar een probiotisch supplement dat je helpt een gezonde darm te behouden, kun je Vitamide Probiotica 10 Miljard proberen. Dit supplement bevat 10 miljard levende culturen van Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium lactis, twee soorten nuttige bacteriën waarvan bekend is dat ze de gezondheid van de spijsvertering ondersteunen. Bovendien bevat de formule prebiotica, dat zijn niet-verteerbare vezels die de goede bacteriën in je darmen helpen voeden. De veganistische capsules zijn gemakkelijk in te nemen en vrij van veel voorkomende allergenen, waardoor ze een goede optie zijn voor mensen met een gevoelige maag. Bij regelmatig gebruik kan Vitamide Probiotica 10 Miljard je helpen een gezond evenwicht van darmbacteriën te behouden en de algehele gezondheid van de spijsvertering te bevorderen.

10. GAL Prebiotica Flora Fiber

GAL Prebiotics Flora Fiber-Complex Bimuno (GOS) is een voedingssupplement dat een scala aan gezondheidsvoordelen biedt. Het belangrijkste actieve ingrediënt is GOS, een soort oplosbare vezel die van planten afkomstig is. GOS is een prebioticum, wat betekent dat het de groei van gunstige bacteriën in de darm helpt bevorderen. Bovendien is aangetoond dat GOS helpt het cholesterolgehalte en de bloedsuikerspiegel te verlagen. Daardoor kan GOS helpen de algemene gezondheid van de darmen te verbeteren en het risico op chronische ziekten te verminderen. GAL Prebiotics Flora Fiber-Complex Bimuno (GOS) is verkrijgbaar in poedervorm, en elk flesje bevat genoeg voor 60 doses. Meng het poeder eenvoudig met water of sap en neem het eenmaal per dag in, bij voorkeur bij een maaltijd. Voor het beste resultaat minstens 8 weken gebruiken.

Concluderend over de beste prebiotica

Concluderend zijn prebiotica een soort vezels die in bepaalde voedingsmiddelen voorkomen en de groei van gezonde bacteriën in de darm helpen bevorderen. In tegenstelling tot probiotica, die levende culturen van gunstige bacteriën zijn, worden prebiotica niet door het lichaam verteerd of opgenomen. In plaats daarvan fungeren ze als voedsel voor de gunstige bacteriën in je darmen, waardoor ze helpen groeien en gedijen. Prebiotica komen voor in veel plantaardige voedingsmiddelen, waaronder fruit, groenten, peulvruchten, volle granen, en noten. Ze komen ook van nature voor in sommige commercieel verkrijgbare producten zoals yoghurt en babyvoeding. Prebiotica bieden verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder een betere vertering en opname van voedingsstoffen uit voedsel.

Veel gestelde vragen over prebiotica

Op basis van uitgebreid testen en vergelijken, zijn we tot de volgende top 3 prebiotica gekomen:

We stellen onze top 10 altijd samen op basis van uitgebreid testen en vergelijken. Daarbij letten we op verschillende criteria om een prebiotica zo objectief mogelijk te beoordelen. We worden niet betaald om product hoger of lager te zetten. Onze top 10 prebiotica is dus objectief en betrouwbaar.

Bij het testen van een prebiotica letten we onder meer op gebruiksgemak, effectiviteit, levensduur, uiterlijk en de prijs. Op basis hiervan kunnen we een goede inschatting maken van de prijs-/kwaliteitverhouding van een prebiotica. Natuurlijk is het goed om altijd zelf ook een vergelijking te maken. Op die manier weet je zeker dat een product voldoet aan jouw eisen.

Hier moet je op letten bij het vergelijken van prebiotica

Wij hebben voor jou een top 10 beste prebiotica samengesteld. Natuurlijk kan het per persoon verschillen wat je zoekt in een product. Je hebt misschien andere eisen dan waar wij op letten. Als je zelf nog verder een prebiotica vergelijking gaat maken, let dan in elk geval op de prijs-/kwaliteitsverhouding.

In onze top 10 prebiotica hebben we geprobeerd om producten uit verschillende prijscategorieën mee te nemen. Zo is er voor iedereen een keuze. Kijk kritisch en vind zo de beste prebiotica.

Disclaimer: Hoewel met de grootste zorg deze top 10 prebiotica samenstellen, kunnen smaken verschillen. Bovendien zijn wij niet verantwoordelijk voor deze producten. Wij verkopen ze niet zelf. De links naar webshops zijn partners, waar wij geen verantwoordelijkheid bij dragen. Wij worden niet betaald om een prebiotica beter te waarderen. 

Gepubliceerd op: 15 mei 2023

Stel ons een vraag
Group 6

Zobegaafd.nl is een informatieve website met informatie over diverse onderwerpen gerelateerd aan gezondheid, lifestyle, de hersenen, stoornissen en nog veel meer. Wij weten als geen ander dat het belangrijk is om je fit, gelukkig en gezond te voelen. Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar in de praktijk weten wij dat dit best wel lastig kan zijn. Veel plezier op de website!

© 2024 Alle rechten voorbehouden