1. gezondheid
  2. Beste enzymen

Beste enzym 2024 | Top 10 enzymen

Laatst bijgewerkt: 15 jun. 2023

Enzymen zijn eiwitten die biochemische reacties katalyseren. Ze zijn verantwoordelijk voor de chemische processen die in levende cellen plaatsvinden, en komen in alle vormen van leven voor. Er zijn veel verschillende soorten enzymen, elk met een eigen specifieke functie. Sommige enzymen spelen een rol bij de spijsvertering, terwijl andere helpen om beschadigd weefsel te herstellen. Enzymen kunnen ook commercieel gebruikt worden voor de productie van voedingsmiddelen en biobrandstoffen. Wetenschappers blijven enzymen bestuderen om hun functie en mogelijke toepassingen beter te begrijpen. Wij hebben een selectie gemaakt van de top 10 commerciële enzymen voor jou.

Op zoek naar de allerbeste enzymen? ZoBegaafd.nl zette de tien best geteste enzymen van 2024 op een rijtje voor je. Bekijk snel welke producten het hebben gered tot de top 3.

Inhoudsopgave

Meer tips?
Naast onze top 10 enzymen hebben we nog veel meer producten getest. Benieuwd naar onze andere producttests? Bekijk dan ook onze top 10 van de volgende producten eens:

Top 3 beste enzymen van 2024

We hebben een grote hoeveelheid enzymen getest en op basis hiervan een top 10 beste enzymen samengesteld. Maar wat zijn nou de drie beste enzymen van dit moment? 

Bekijk hieronder direct welke enzym volgens ons het beste is in 2024. Om je te helpen, hebben we ook gelijk een webshop gevonden waar je het betreffende product tegen de laagste prijs kan kopen! 

1. Intoleran DAO plus

Intoleran DAO plus - 50 capsules - Enzym is een voedingssupplement dat een natuurlijke manier biedt om een opgeblazen gevoel, winderigheid en andere symptomen van voedselintolerantie te verminderen. De capsules zijn gemaakt met een speciaal enzym dat het lichaam helpt voedsel efficiënter af te breken. Dit kan helpen om het optreden van buikpijn, diarree en andere spijsverteringsproblemen te verminderen. De capsules zijn gemakkelijk in te nemen en kunnen met of zonder voedsel ingenomen worden. Intoleran DAO plus - 50 capsules - Enzym is een ideaal supplement voor wie af en toe last heeft van spijsverteringsproblemen.

2. Intoleran Quatrase Forte

Leven met een voedselintolerantie kan een echte uitdaging zijn. Niet alleen moet je voorzichtig zijn met wat je eet, maar je moet je ook bewust zijn van verborgen bronnen van je triggervoedingsmiddelen. Intoleran Quatrase Forte is een voedselintolerantie supplement dat kan helpen het leven met een voedselintolerantie wat gemakkelijker te maken. Het enzympreparaat helpt om triggerende voedingsmiddelen af te breken, waardoor ze minder kans lopen een allergische reactie te veroorzaken. Bovendien zijn de capsules klein en gemakkelijk in te nemen, zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen. Met Intoleran Quatrase Forte kun je eindelijk genieten van de voedingsmiddelen waar je van houdt zonder je zorgen te maken over een allergische reactie.

3. Co Enzym Q10 –Antioxidanten

Co Enzym Q10, ook bekend als CoQ10, is een krachtige antioxidant die een belangrijke rol speelt bij de energieproductie en de cellulaire gezondheid. Het wordt van nature in het lichaam van alle dieren gevonden, maar de niveaus nemen af met de leeftijd. Suppletie met CoQ10 helpt aantoonbaar oxidatieve stress te bestrijden, de gezondheid van het hart te ondersteunen, en het energieniveau te verhogen. CoQ10 is vooral gunstig voor mensen boven de 40, wanneer de niveaus van deze belangrijke voedingsstof beginnen af te nemen. Bij NutriMena bieden we een hoogwaardig Co Enzym Q10 supplement in capsulevorm. Onze capsules zijn gemakkelijk in te nemen en geven 100 milligram zuivere CoQ10 per portie. Voor het beste resultaat neem je dagelijks een of twee capsules bij de maaltijd.

Bekijk ook:

 

Top 4-10 enzymen van 2024

Hoewel de drie bovenstaande enzymen bij ons als allerbeste uit de bus zijn gekomen, hebben we natuurlijk nog veel meer producten getest. Een goede enzym is ook een kwestie van smaak. Zit er in de top 3 beste enzymen nog geen geschikt product voor je bij, kijk dan snel verder naar de overige producten hieronder.

4. Intoleran DAO mini

Intoleran DAO mini is een enzympreparaat dat helpt om histamine in het lichaam af te breken. Histamine is een chemische stof die door het immuunsysteem wordt vrijgemaakt als reactie op een allergie of infectie. Wanneer het histaminegehalte te hoog wordt, kan dat symptomen veroorzaken als niezen, tranende ogen, en jeuk. Intoleran DAO mini bevat het enzym diamine oxidase, dat helpt om histamine in het lichaam af te breken. Dit kan helpen om de symptomen van histamine-intolerantie te verminderen, en kan ook helpen om reacties op voedsel dat veel histamine bevat te voorkomen. Intoleran DAO mini is verkrijgbaar in tabletvorm, en moet voor de maaltijd met water ingenomen worden.

5. Orthica Enzym Complex

Een gezonde spijsvertering behouden is essentieel voor het algemeen welzijn, maar het kan een uitdaging zijn - vooral als je niet veel tijd hebt om maaltijden van de grond af te koken. Gelukkig zijn er allerlei voedingssupplementen die de gezondheid van de spijsvertering kunnen helpen ondersteunen. Orthica Enzymen Complex is een soort supplement dat enzymen bevat die helpen bij het afbreken van voedsel. Deze enzymen zijn belangrijk om het lichaam te helpen bij de opname van voedingsstoffen en om indigestie te voorkomen. Daarnaast bevat het complex ook probiotica, dat zijn levende bacteriën die helpen de darmen gezond te houden. De combinatie van enzymen en probiotica maakt Orthica Enzymen Complex een effectieve manier om de gezondheid van de spijsvertering te ondersteunen.

6. Intoleran Lactase 2500

Lactase is een enzym dat verantwoordelijk is voor het afbreken van lactose, een suiker die in melk en andere zuivelproducten voorkomt. Mensen met lactose-intolerantie maken niet genoeg lactase aan, wat kan leiden tot maag-darmproblemen na het eten van zuivel. Lactase supplementen kunnen vóór het eten van zuivel ingenomen worden om deze symptomen te helpen voorkomen. Intoleran Lactase 2500 is een supplement dat 2500 eenheden lactase per tablet bevat. Het is aan te bevelen één tablet in te nemen bij elke maaltijd of snack die zuivel bevat. Sommige mensen moeten misschien meer dan één tablet innemen, afhankelijk van de hoeveelheid lactose die ze binnenkrijgen. Intoleran Lactase 2500 kan helpen om zuivel gemakkelijker verteerbaar te maken voor mensen met lactose-intolerantie.

7. Orthica Co-Enzym Q10-30

Co-Enzyme Q10 (CoQ10) is een natuurlijke stof die door het lichaam wordt aangemaakt. Het wordt in elke cel gevonden, en speelt een belangrijke rol bij de energieproductie. CoQ10 niveaus hebben de neiging met de leeftijd af te nemen, wat kan leiden tot verminderde energieniveaus en andere leeftijdsgebonden problemen. Gelukkig kunnen CoQ10 supplementen helpen deze niveaus aan te vullen en jeugdige vitaliteit te herstellen. Orthica's Co-Enzyme Q10-30 is een hoogwaardig supplement dat 30 mg CoQ10 per softgel levert. Het is zo ontworpen dat het gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen, en wordt geleverd in een handig mini-softgel formaat. Als je een manier zoekt om je energieniveau op te krikken en de gevolgen van veroudering tegen te gaan, is Co-Enzyme Q10-30 van Orthica een uitstekende optie.

8. Intoleran Lactase drops

Lactase-intolerantie is een aandoening waarbij het lichaam lactose, een soort natuurlijke suiker die in melk en andere zuivelproducten voorkomt, niet kan verteren. Mensen met lactose-intolerantie kunnen een reeks symptomen ervaren, waaronder een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree, en buikpijn, na het eten of drinken van voedingsmiddelen die lactose bevatten. Hoewel er geen genezing voor lactose-intolerantie bestaat, zijn er verschillende manieren om de aandoening te beheersen. Eén behandelingsmogelijkheid is het innemen van lactase enzymdruppels vóór het consumeren van voedingsmiddelen die lactose bevatten. Deze druppels helpen de lactose moleculen af te breken, waardoor ze gemakkelijker te verteren zijn. Lactase enzymen druppels zijn zonder recept verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen en supermarkten.

9. Scitec Nutrition Lactase Enzyme

Lactase is een enzym dat lactose afbreekt, een suiker die in melk en andere zuivelproducten voorkomt. Mensen met lactose-intolerantie zijn niet in staat voldoende lactase te produceren, met als gevolg winderigheid, een opgeblazen gevoel en andere spijsverteringssymptomen na het consumeren van zuivel. De Lactase Enzymsupplementen van Scitec Nutrition kunnen helpen deze symptomen te verlichten door lactose af te breken voordat het de darmen bereikt. Elke tablet bevat 3000 FCC eenheden lactase, en de aanbevolen dosering is één tablet in te nemen bij elke zuivel-bevattende maaltijd. De Lactase Enzymsupplementen van Scitec Nutrition zijn een gemakkelijke en effectieve manier om van zuivel te genieten zonder spijsverteringsongemakken.

10. Lindens Dagelijkse Spijsverteringsenzymen tabletten

Lindens biedt een uitgebreid assortiment spijsverteringsenzymen tabletten die kunnen helpen bij alles van af en toe een opgeblazen gevoel tot IBS symptomen. De tabletten zijn vegetarisch en veganistisch-vriendelijk, en ze zijn ook vrij van gluten, soja, gist en zuivel. Lindens Digestive Enzymes Tablets zijn er zowel in een enteric-coated als een non-enteric-coated versie. De enteric-coated tabletten zijn ontworpen om op te lossen in de darm, waar ze het best in staat zijn voedsel af te breken en voedingsstoffen op te nemen. De niet-enterisch gecoate tabletten zijn bedoeld om op te lossen in de maag, waar ze kunnen helpen bij de vertering van eiwitten. Beide versies van de tablet zijn bedoeld om bij de maaltijd in te nemen. Lindens Digestive Enzymes Tabletten zijn een gemakkelijke en handige manier om je spijsvertering te verbeteren.

Concluderend over de beste enzymen

Hoewel enzymen eiwitten zijn, zijn ze onmisbaar om biochemische reacties in het lichaam te laten plaatsvinden. Zonder enzymen zouden deze reacties niet plaatsvinden en zouden onze cellen niet kunnen functioneren. Door meer te begrijpen over de werking van enzymen, kunnen we beter begrijpen hoe het lichaam werkt en mogelijk nieuwe manieren vinden om ziekten te behandelen.

Veel gestelde vragen over enzymen

Op basis van uitgebreid testen en vergelijken, zijn we tot de volgende top 3 enzymen gekomen:

We stellen onze top 10 altijd samen op basis van uitgebreid testen en vergelijken. Daarbij letten we op verschillende criteria om een enzym zo objectief mogelijk te beoordelen. We worden niet betaald om product hoger of lager te zetten. Onze top 10 enzymen is dus objectief en betrouwbaar.

Bij het testen van een enzym letten we onder meer op gebruiksgemak, effectiviteit, levensduur, uiterlijk en de prijs. Op basis hiervan kunnen we een goede inschatting maken van de prijs-/kwaliteitverhouding van een enzym. Natuurlijk is het goed om altijd zelf ook een vergelijking te maken. Op die manier weet je zeker dat een product voldoet aan jouw eisen.

Hier moet je op letten bij het vergelijken van enzymen

Wij hebben voor jou een top 10 beste enzymen samengesteld. Natuurlijk kan het per persoon verschillen wat je zoekt in een product. Je hebt misschien andere eisen dan waar wij op letten. Als je zelf nog verder een enzym vergelijking gaat maken, let dan in elk geval op de prijs-/kwaliteitsverhouding.

In onze top 10 enzymen hebben we geprobeerd om producten uit verschillende prijscategorieën mee te nemen. Zo is er voor iedereen een keuze. Kijk kritisch en vind zo de beste enzym.

Disclaimer: Hoewel met de grootste zorg deze top 10 enzymen samenstellen, kunnen smaken verschillen. Bovendien zijn wij niet verantwoordelijk voor deze producten. Wij verkopen ze niet zelf. De links naar webshops zijn partners, waar wij geen verantwoordelijkheid bij dragen. Wij worden niet betaald om een enzym beter te waarderen. 

Gepubliceerd op: 15 mei 2023

Stel ons een vraag
Group 6

Zobegaafd.nl is een informatieve website met informatie over diverse onderwerpen gerelateerd aan gezondheid, lifestyle, de hersenen, stoornissen en nog veel meer. Wij weten als geen ander dat het belangrijk is om je fit, gelukkig en gezond te voelen. Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar in de praktijk weten wij dat dit best wel lastig kan zijn. Veel plezier op de website!

© 2024 Alle rechten voorbehouden