how does guillain barre syndrome start

  0
  312
  Alle vragenCategorie: syndromenhow does guillain barre syndrome start
  gast Staf asked 4 weken ago

  how does guillain barre syndrome start

  3 Antwoorden
  Mercedes answered 3 weken ago

  Het Guillain-Barre-syndroom (GBS) is een zeldzame auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem van het lichaam een deel van het perifere zenuwstelsel aanvalt.

  De oorzaak van GBS is onbekend, maar het kan worden uitgelokt door een infectie of door een operatie.

  GBS begint meestal met spierzwakte en een tintelend gevoel in de voeten en handen. Deze symptomen ontwikkelen zich in de loop van enkele dagen of weken tot verlamming en ademhalingsstoornissen.

  Er bestaat geen genezing voor GBS, maar de meeste mensen herstellen volledig of met slechts lichte handicaps.

  Latoya answered 3 weken ago

  Het syndroom van Guillain-Barré (GBS) is een zeldzame neurologische aandoening waarbij het eigen immuunsysteem de zenuwcellen beschadigt, wat spierzwakte en soms verlamming veroorzaakt. Het begint meestal met tintelingen en zwakte in de ledematen en gaat over in verlamming van de romp, armen of benen. In ernstige gevallen kan de ziekte ademhalingsstoornissen of zelfs de dood tot gevolg hebben.

  Er is geen genezing voor GBS bekend, maar de meeste mensen herstellen uiteindelijk met de juiste behandeling. De precieze oorzaak van GBS is onbekend, maar men denkt dat een infectie of andere ziekte de oorzaak is. De behandeling is gericht op het verlichten van de symptomen en het ondersteunen van de vitale functies.

  Meruchia answered 3 weken ago

  Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat het syndroom van Guillain-Barré (GBS) zich op verschillende manieren kan ontwikkelen. Algemeen wordt aangenomen dat GBS wordt veroorzaakt door een overreactie van het immuunsysteem, hoewel de precieze oorzaak onbekend is. In sommige gevallen kan GBS worden voorafgegaan door een infectie of andere ziekten waardoor het immuunsysteem wordt geactiveerd. Zodra het immuunsysteem geactiveerd is, begint het de gezonde zenuwcellen aan te vallen en veroorzaakt het ontstekingen in het hele lichaam. Deze ontsteking kan leiden tot spierzwakte, verlamming en andere neurologische symptomen.

  Hoewel de exacte oorzaak van GBS niet bekend is, zijn er enkele risicofactoren waardoor iemand meer kans heeft om GBS te ontwikkelen.